sibianul care și-a omorât copilul, condamnat la 15 ani închisoare. l-a bătut cu pumnii și apoi l-a sufocat
Sursa: Facebook/Profil Public

Monstrul cu chip de tată care în urmă cu un an și-a bătut copilul fiindcă nu dormea, iar mai apoi l-a asfixiat, a fost condamnat la 15 ani închisoare. Sibianul din Brădeni a fost obligat de instanță să plătească familiei, soției și celuilalt copil, despăgubiri în valoare de 150.000 de euro. 

O crimă teribilă cutremura, anul trecut, la începutul lunii februarie, comunitatea din județul Sibiu. Un bărbat în vârstă de 33 de ani, pe nume Constantin Cuțitaru, și-a ucis cu sânge rece propriul fiu. Motivul care l-a mâniat și care l-a făcut să recurgă la un asemenea gest este că băiețelul nu dormea. Detalii înfiorătoare apar în rechizitoriul întocmit de anchetatori. 

CITEȘTE ȘI: Copil găsit mort la Brădeni – Tatăl, dus la audieri

CITEȘTE ȘI: Tatăl care și-a ucis copilul la Brădeni, arestat

Copil bătut cu pumnii și cureaua, apoi asfixiat. Călăul nu și-a amintit că el l-a omorât

Crima teribilă a avut loc în noaptea de 3 spre 4 februarie 2022. Constantin, beat criță, a mers la casa bunicilor ca să-și ia cei doi copii, lăsați în grija lor cu o zi în urmă. Unul dintre băieței, cel în vârstă de 6 ani, nu a vrut să adoarmă, pentru că își aștepta tatăl. Individul, văzând că cel mic era treaz, l-a bătut. Mai întâi, l-a lovit cu palmele și pumnii, apoi cu o curea. Într-un final, fiindcă băiatul a început să plângă, ca să-l facă să tacă, l-a sufocat. Văzând că nu mai scoate niciun sunet, omul s-a culcat. 

Următoarea zi, când s-a trezit, a sunat la 112 și a anunțat că unul dintre copii e mort în pat. Oamenii legii ajunși la fața locului au observat vânătăile de pe corpul băiatului și l-au întrebat pe bărbat ce s-a întâmplat. Bărbatul nu și-a mai amintit mare lucru și s-a scuzat că ar fi fost beat. Acesta a recunoscut că și-a bătut copilul, însă nu i-a venit să creadă că l-a omorât. „Copilul avea urme de lovituri pe corp, l-a bătut cu o curea. El a recunoscut că l-a agresat, că l-a bătut în acea noapte, dar nu și-a mai amintit exact ce s-a întâmplat. Din concluziile preliminare ale raportului medicului legist, moartea s-a datorat în urma asfixierii mecanice produce prin sufocare și probabil aceste leziuni s-au produs prin compresiune la nivelul gurii și nasului”, a declarat, anul trecut, pentru Ora de Sibiu, prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu.

Copilul de 6 ani a murit sub ochii fratelui cel mic, în vârstă de 4 ani. În urma tragediei, acesta, împreună cu mama lui, care divorțase de bărbat tot din pricina violenței în familie, au fost preluați de DGASPC. 

Condamnat la 15 ani închisoare. Despăgubiri de 150.000 euro

Ziua următoare, individul a fost arestat preventiv pentru suspiciune de omor. Anchetatorii au scos la iveală ulterior detalii importante, potrivit Adevărul, care au redat nu doar caracterul extrem de violent al bărbatului, ci și viața de coșmar a familiei sale și sfârșitul trafic al copilului de șase ani. 

Individul a fost condamnat la 15 ani de închisoare, instanța ținând cont și de cruzimea și atitudinea pe care acesta a avut-o după crimă, dar și de iresponsabilitatea ieșită din comun de care a dat dovadă, în condițiile în care își luase angajamentul să se ocupe de creșterea minorilor după divorțul de mama lor. Magistrații sibieni au hotărât, totodată, ca acesta să plătească despăgubiri în valoarea de 100.000 de euri către mama copiilor, dar și 50.000 de euro celuilalt copil, sume pe care inculpatul a acceptat să le achite integral. Constantin Cuțitaru a fost de acord cu pedeapsa primită și nu a contestat decizia magistraților, scrie Adevarul. 

Ultima oră

Comentariul meu