regulă nouă de circulație în sensurile giratorii - poliția avertizează: ”vechea practică nu mai este valabilă”

Vechea regulă de circulație în sensul giratoriu pare să nu mai fie bună, anunță Poliția Română printr-o postare pe Facebook.

Astfel, o persoană aflată pe banda a doua poate ieși din sensul giratoriu doar după ce îi acordă prioritate mașinii aflate pe prima bandă, relatează portalul de știri ziare.com.

„Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent!”, este anunțul Poliției Române.

Problema circulației în sensul giratoriu a stârnit de-a lungul timpului mari controverse în rândul șoferilor. Încă din 2016, polițistul Marian Godină a explicat, pe pagina sa de Facebook, cum ar trebui să se circule într-un sens giratoriu.

„Cel care schimbă direcția de mers trebuie să se asigure”, explica Marian Godină, care a salutat clarificările Poliției Române. „Dar vaaaai, câtă dreptate am avut încă din 2016 și câți mi-au comentat făcând pe specialiștii. De anul ăsta s-a modificat legea astfel încât interpretarea să fie clară chiar și pentru „specialiști””, a scris Godină.

Ultima oră

Comentariul meu