program special în weekend la teatrul ”gong” din sibiu - toate biletele pentru spectacolul de sâmbătă s-au vândut

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu suplimentează programul de spectacole al lunii martie, cu o nouă reprezentaţie pentru spectacolul – concert „Vaca Rosalinda”. Cea de-a treia reprezentaţie programată în acest weekend va avea loc duminică, 26 martie, de la ora 11:00. Toate biletele pentru reprezentaţiile programate iniţial în data de 25 martie, de la orele 11:00 şi 18:00, au fost epuizate.

„Aceasta e o săptămână specială pentru noi. În fiecare an, în 20 martie sărbătorim Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, prin intermediul ASSITEJ International. Mâine, aniversăm Ziua Internaţională a Teatrului pentru Păpuşi, care coincide şi cu Ziua Mondială a Poeziei, sărbătorită anual în data de 21 martie. Vom încheia acest şir de evenimente marcând Ziua Mondială a Teatrului, în data de 27 martie, cu o premieră pentru copii. Păpuşarii prin jocul lor (în naraţiunea scenică) inspiră creativitatea, descoperă noi forme ale frumuseţii şi armoniei, se luptă pentru o lume mai bună şi mult mai umană. Suntem mândri să avem la Sibiu acest grup de artişti, aş îndrăzni să îi numesc o specie pe cale de dispariţie, şi să aducem totodată noi forme de teatru pentru publicul tânăr, racordate la realitatea din jurul nostru în anticiparea unui mâine plin de turbulenţe, dar cu speranţă spre mai bine.”, a adăugat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

Antrenant şi muzical, spectacolul de la Sibiu este o joacă hazlie ce se construieşte ca o călătorie în lumea animalelor şi o pledoarie pentru respect şi acceptare. Rosalinda este o vacă specială şi încântătoare, dar foarte enervantă prin atitudinea sa critică şi exasperantă. Viaţa la fermă devine insuportabilă, iar ţăranul decide să îşi trimită vaca departe de casă. Doar că liniştea acestora este din nou tulburată după ce în ogradă apar animale sălbatice ce au fugit să se ascundă de Vaca Rosalinda trimisă cu trenul în Africa. În încercarea de a-şi reconstrui locul paşnic, fiecare animal îşi cântă povestea într-o înlănţuire ce va face deliciul publicului, indiferent de vârstă. Spectacolul creat de actorii Eliza Păuna, Claudiu Fălămaş, Raluca Răduca, Paul Bondane şi Anton Balint are la bază un text original al dramaturgului german Andri Beyeler (Die Kuh Rosemarie). Actorii Teatrului „Gong” au creat un adevărat laborator muzical, experimentând naraţiuni performative pline de energie. Aceştia cântă la chitară, cajon, clapă, tobe, trompetă, djembe, fluier, tamburină, drâmbă, maracas, clopote tubulare şi cabasa, conturând un spectacol inventiv şi eclectic. „Vaca Rosalinda – o fabulă muzicală” are o durată de aproximativ 50 de minute şi este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Pe lângă mesajele video de pe contul de Facebook al Teatrului, cei mici vor putea descoperi culisele teatrului într-o serie de ateliere de creaţie, atât în română, cât şi în germană, după cum urmează:

marţi, 21 martie, ora 18:00

miercuri, 22 martie, ora 18:00

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani

Sala Studio

Atelier de Creaţie „Piticii pricepuţi” – Ziua Teatrului de Păpuşi. Păpuşa de mână
Coordonator Claudia Benchea
durata: 60 min.

joi, 23 martie, ora 18:00

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani

Sala Studio

Kreativ Workshop „Flinke Finger” – Fruhlingsdekoration
Atelierul de creaţie „Flinke Finger” – Decor de primăvară
Coordonator Sandi Rusu-Costea
durata: 90 min.

sâmbătă, 25 martie, orele 10:00 şi 12:00

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani

Sala Studio

Atelier pentru miniArtişti – Ziua Mondială a Teatrului – PICTURĂ PE ŞEVALET
Coordonator Alexandra Stoica
durata: 60 min.

Accesul publicului la reprezentaţiile de la Sibiu se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online, prin teatrulgong.ro. Pentru mai multe detalii despre program sau condiţiile de acces, vă rugăm să accesaţi teatrulgong.ro.

Ultima oră

Comentariul meu