olimpiada națională de română are loc la sibiu - elevii, premiați la sala thalia
Sursa: unsplash.com

Sibiul găzduiește, anul acesta, Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română. Festivitățile de deschidere și de premiere a elevilor vor avea loc la Sala Thalia, iar în acest sens Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a cerut Consiliului Județean scutirea de la plata taxei de închiriere a sălii. 

Olimpiada Națională de România, secțiunea liceu, are loc anul acesta, în a doua jumătate a lunii aprilie, în municipiul Sibiu. Aproape 300 de elevi cu performanțe școlare înalte vor susține proba. 

În zilele de 19 și 22 aprilie vor avea loc festivitatea de deschidere, respectiv festivitatea de premiere, iar în acest sens ISJ Sibiu a cerut Consiliului Județean să închirieze, cu titlu gratuit, Sala Thalia. „Sibiul, oraș cultural cu renume în Europa, găzduiește anul acesta o prestigioasă olimpiadă școlară, și anume etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru elevii claselor IX-XII, în perioada 19-23 aprilie 2023. În acest sens, în cadrul acestei competiții, peste 280 de elevi și peste 80 de profesori, împreună cu organizatorii locali, vor transforma școala sibiană într-o sărbătoare culturală a viitorului literaturii românești”, se arată în referatul de aprobare. 

Consilierii județeni vor vota în ședința ordinară de la finele lunii martie un proiect de hotărâre privind scutirea ISJ de la plata taxei de închiriere a Sălii Thalia în acea perioadă. 

Ultima oră

Comentariul meu