dosar penal pentru doi sibieni care s-au urcat la volan fără permis de conducere
FOTO: arhivă

Polițiștii sibieni au intensificat acțiunile de control și supraveghere a traficului rutier în weekend. Cincisprezece infracțiuni la regimul circulației au fost constatate în cele trei zile de la sfârșitul săptămânii. Au fost reținute 35 de permise de conducere, majoritatea pentru depășire neregulamentară și conducere sub influența alcoolului, au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate 625 de sancțiuni contravenționale în valoare de 147.000 de lei. Printre șoferii sancționați se numără și doi bărbați care s-a urcat la volan fără să aibă permis de conducere. 

Astfel, în 17 martie, în jurul orei 20:00, pe DJ 40, în localitatea Țichindeal, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Nocrich, în timp ce conducea un autoturism fără a deține dreptul de a conduce. De asemenea, din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că autoturismul este neînmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe auto este fals.

„În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În 19 martie, în jurul orei 12:00, în municipiul Mediaș, polițiștii au oprit pentru control un alt autoturism condus pe strada Păcii de către un localnic în vârstă de 22 de ani. Din verificările efectuate a rezultat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Ultima oră

Comentariul meu