polițele rca s-ar putea ieftini cu cel puțin 15 la sută

Polițele RCA ar putea reveni la nivelul mediul al pieței din martie 2022, conform unui proiect pregătit de ASF. Asigurările ar putea fi mai ieftine cu 15 – 20 de procente, iar măsura ar putea fi aplicată pentru șase luni.

“Nu vorbim de o plafonare a prețurilor RCA. Vorbim de o analiză făcută cu principalii asiguratori din piață. Am găsit o soluție care să avantajeze consumatorii și prin care să nu perturbăm foarte mult piața. Concluzia adoptată de ASF e că asiguratorii vor folosi tarifele de acum un an, din martie 2022.

Având în vedere evoluțiile din piață, că a fost retrasă autorizația companiei Euroins, în urma analizelor de impact, pentru a nu destabiliza piața asigurărilor și pentru a ajuta cetățenii am agreat cu asiguratorii ca pe următoarea perioadă să se folosească tarifele practicate de ei din martie 2022.

ASF a decis să renunțe la taxa pe care o aplica la produsele RCA”, a declarat pentru Euronews România Valentin Ionescu, director al Direcției Asigurări din cadrul ASF.

Marcel Ciolacu: Înființarea unei companii de asigurări de stat, o posibilă soluție Tarifele de referință anunțate recent de ASF pentru polițele RCA sunt cu aproape 40 % mai mari față de anul trecut. De exemplu, pentru o mașină cu o capacitate cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi, un șofer până în 30 de ani ar trebui să plătească RCA de 4.709 lei, față de 3.551 de lei, cât era anul trecut.

Inflația nu va mai fi resimțită în tarife

“Nu vom mai vedea în tarife inflația care a fost de anul trecut și până acum, undeva la 15%-16%. Tarifele pentru fiecare dintre noi care avem asigurare RCA diferă în funcție de clasa de bonus și segmentul de vârstă. Dar, indiferent de aceste diferențe, analizele noastre arată că tarifele erau mai mici în martie 2022. Discutăm de o perioadă propusă de șase luni de zile. Dacă piața nu se va stabiliza în următoarele săptămâni, vom folosi alte pârghii de intervenție”, a mai spus Valentin Ionescu.

Ultima oră

Comentariul meu