update formula 1 - fernando alonso dat jos de pe podium în timpul premierii video

Fernando Alonso s-a văzut privat de podiumul cu numărul 100 din cauza unei erori colosale comise de echipa sa de mecanici. O atingere subtilă a unui dintre lucrători cu mașina în timp ce îndeplinea sancțiunea de 5 secunde în boxe a atras o a doua penalizare aplicată după ce a trecut linia de sosire. Un detaliu nesemnificativ care a costat scump echipa britanică.

UPDATE:

Finalul cursei pentru Fernando Alonso la Marele Premiu al Arabiei Saudite nu putea fi mai haotic, deoarece după ce a trecut linia de sosire pe poziția a treia și a sărbătorit al doilea podium al sezonului alături de întreaga sa echipă și cu șampania corespunzătoare, FIA a penalizat pilotul spaniol, adăugând 10 secunde la timpul său final, astfel încât acesta a pierdut podiumul în favoarea lui George Russell.

Cu toate acestea, Aston Martin a protestat oficial împotriva sancțiunii impuse pilotului său, nefiind în totalitate de acord cu decizia organismului conducător, iar la câteva ore după încheierea cursei, trofeul locului al treilea a revenit în mâinile pilotului spaniol.

Echipa de la Silverstone a susținut că atingerea mașinii cu un cric nu ar constitui „lucru” asupra acesteia și, prin urmare, nu ar fi trebuit să se impună sancțiunea, un lucru pe care FIA l-a verificat înainte de a-i da dreptate.

Cursa lui Alonso a fost impecabilă, însă două mici neajunsuri i-au zădărnicit al doilea podium consecutiv. Un start excelent în care a preluat conducerea s-a diminuat din cauza poziționării incorecte în grila de start – o penalizare de cinci secunde i-a fost atribuită pentru începerea cu o poziție ușor deviată spre stânga -, iar o greșeală la îndeplinirea acelei sancțiuni i-a adus o a doua penalizare de zece secunde care a anulat al doilea podium consecutiv.

Eroarea imperdonabilă s-a produs în primul sfert al cursei când abandonul lui Stroll a impus prezența mașinii de siguranță pe circuit. Toți au profitat de ocazie pentru a intra în boxe, moment în care Alonso trebuia să-și execute penalizarea de cinci secunde (conform regulamentului), timp in care unul dintre mecanici a atins vehiculul asturianului. Conform normei, acea atingere anulează automat îndeplinirea penalizării.

Cursa a continuat, Alonso a luptat pentru locul al treilea și a trecut linia de sosire fără vreun avertisment din partea conducerii competiției, dar Mercedes, cu Russell pe locul al patrulea, avea un as în mânecă. Echipa condusă de Toto Wolf a observat încălcarea și a depus contestație după încheierea cursei.

Atunci, cu Alonso pe podium celebrând locul al treilea, FIA a confirmat adăugarea a 10 secunde la timpul pilotului asturian, ceea ce l-a coborât până pe poziția a patra.

Ultima oră

Comentariul meu