raul opruț de la fc hermannstadt, convocat la națională pentru jocurile cu andorra și belarus

Fundașul stânga de la Hermannstadt, Raul Opruț (25 ani) a fost convocat la naționala României, pentru jocurile din preliminariile Euro 2024, cu Andorra și Belarus.

Cu două selecții la națională până acum, Raul Opruț își poate îmbunătăți palmaresul la prima reprezentativă cu primul meci oficial. Selecționerul Edi Iordănescu a anunțat lista celor 26 de „tricolori” pe care se bazează pentru meciurile cu Andorra și Belarus, din preliminariile EURO 2024, iar jucătorul de la FC Hermannstadt este printre ei.  Fără gol din acțiune în acest an, atacantul Daniel Paraschiv nu a mai intrat în planurile lui Edi Iordănescu pentru cele două jocuri.

România debutează în luna martie în campania de calificare pentru EURO 2024, pe 25 în deplasare cu Andorra și pe 28 acasă cu Belarus. Selecționerul Edi Iordănescu a convocat 11 jucători din campionatul intern, iar Opruț este singurul convocat dintre aceștia care evoluează pentru o echipă din play-out.

Fundașul stânga a mai evoluat la națională în două amicale, cu Slovenia şi Republica Moldova. În 2019, fotbalistul originar din Caransebeș s-a întors în țară din Italia și a semnat cu FC Hermannstadt. El a profitat de șansă, a devenit titular pentru sibieni și este unul dintre cei mai constanți fundași stânga ai campionatului României. 316 dueluri a câştigat Raul Opruţ în cele 25 de meciuri bifate în sezonul regular din ediţia 2022-2023, cele mai multe dintre toţi jucătorii cu minute în stagiunea curentă!

Lot convocat:

  • PORTARI: Florin Niță (Pardubice), Ionuț Radu (Auxerre), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca), Cristian Manea (CFR Cluj), Adrian Rus (Pisa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Radu Drăgușin (Genoa), Andrei Burcă (CFR Cluj), Mario Camora (CFR Cluj), Raul Opruț (Hermannstadt);
  • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (FCSB), Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba), Marius Marin (Pisa), Tudor Băluță (Farul Constanța), Darius Olaru (FCSB), Răzvan Marin (Empoli), Adrian Șut (FCSB), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), Olimpiu Moruțan (Pisa), Alexandru Dobre (Famalicão), Dennis Man (Parma), Octavian Popescu (FCSB);
  • ATACANȚI: Florin Tănase (Al Jazira), Denis Alibec (Farul Constanța), George Pușcaș (Genoa).

raul opruț de la fc hermannstadt, convocat la națională pentru jocurile cu andorra și belarus

Ultima oră

Comentariul meu