Contrar credinței colective, pokerul nu este un joc de noroc. Din anul 2011, în România, acesta este privit ca sport, iar asta datorită multitudinii de abilități pe care jucătorii trebuie să le posede dacă vor să câștige. Primul joc de poker a fost jucat într-un cazinou din Las Vegas în 1967, iar de atunci și până în prezent a câștigat o mare popularitate. Actori, sportivi și matematicieni celebri joacă pentru a-și antrena mintea, pentru a se concentra mai bine, cât și pentru a se relaxa. În Sibiu există o sală de poker, singura licențiată din județ, unde jucătorii sunt primiți într-o atmosferă confortabilă și sigură, pentru a juca într-un mediu organizat și fiscalizat. În sala de pe strada Gimnasticii, nr. 39 A sunt invitați inclusiv începătorii și tinerii, care vor să descopere tainele acestui sport al minții.
O unealtă de educație
Pokerul este considerat de către cunoscători un joc al minții datorită abilităților pe care jucătorii trebuie să le aibă. Președintele Federației Internaționale de Poker (IFP), Anthony Holden, își dorește ca jocul să devină activitate extrașcolară, fiind o bună unealtă de educație. „La fel ca alte sporturi ale minții, pokerul este o unealtă de educație cât se poate de viabilă. Îmbunătățește concentrarea și memoria și dezvolta mintea”, a afirmat oficialul.
Acesta este convins că pokerul poate ajuta elevii și studenții în vederea îmbunătățirii substanțiale a capacităților mentale. Institutul Henry Street din Manhattan are un club de poker încă din anul 2007. De asemenea, la Institutul George Mason din Virginia există un astfel de club. În multe dintre instituțiile școlare din America, cluburile de poker au ajuns să fie astfel cele mai solicitate activități extrașcolare.
„Ceea ce poate să iasă rău la poker are similitudini cu ceea ce poate ieși rău în viață. La masa de joc înveți să-ți ți ego-ul sub control și să-ți stăpânești emoțiile. Acest joc îi poate ajuta pe studenți să acumuleze experiențe și cunoștințe extrem de utile în viața de zi cu zi”, consideră președintele IFP.
Pokerul îți dezvoltă aptitudinile matematice, gândirea logică, concentrarea și răbdarea
Specialiștii în domeniu au stabilit că pokerul vine în viața tinerilor cu o mulțime de beneficii. Jucând, aceștia își pot dezvolta aptitudinile matematice, gândirea logică, concentrarea, răbdarea, devenind mai disciplinați și realiști. Pokerul te învață, printre altele, cum să le faci față oamenilor înșelători și cum să alegi „jocurile” cele mai bune, cum să te evaluezi corect și cum să te concentrezi pe subiectele importante. Din punct de vedere matematic și analitic, în poker înveți cum să aplici teoria probabilităților. La fel ca în multe alte jocuri sportive, în poker trebuie să știi cum să citești oamenii. Pokerul te învață cum să alegi și să aplici psihologia pentru că este esențial să îi înțelegi pe ceilalți jucători. Se poate spune, deci, că pokerul este un profesor extraordinar.
Începătorii, bineveniți la Gamespot Poker Club din Sibiu
În poker, ca în orice alt sport, îți poți descoperi adevărata vocație. Important este să ieși din tiparele desenate de alții și să nu îl privești ca pe un joc de noroc – căci nu asta este. „Are reguli, antrenori și arbitri, la fel ca orice alt sport. Poate cel mai bun lucru ce trebuie înțeles este că pokerul este un sport în care nu trebuie să investești decât ambiție și voință dacă vrei să faci performanță”, spune Alexandru Neagoe, manager Gamespot Poker Club.
Cinci zile pe săptămână, clienții Gamespot Poker Club pot participa la evenimente mici și medii, însă periodic, lunar/ bilunar, se organizează turnee de mare anvergură, la care participă atât sibieni, cât și jucători din județele limitrofe și chiar din întreaga țară.
Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială de Facebook – Gamespot Poker Club.