FOTO: Cum arată toaletele publice din Sibiu - Primăria caută o firmă care să le curețe zilnic

Șase toalete publice există în municipiul Sibiu, majoritatea în zona centrală a orașului, iar pentru buna funcționare și pentru ca oamenii să le folosească, ele trebuie curățate și igienizate zilnic. Primăria caută o firmă care să presteze aceste servicii în baza unui contract valabil în următoarele douăsprezece luni. 

În municipiul Sibiu sunt șase toalete publice, amplasate în șase locații diferite, în apropierea zonei centrale a orașului și în parcurile și zonele de recreere, după cum urmează: Parcul Astra, Parcul Tineretului, Parc Ștrand, Parcul Sub Arini, Pasaj Subteran Dumbrava și Zidul Cetății I – III – strada Ocnei. Municipalitatea caută o firmă care să se ocupe de curățarea acestora timp de un an de zile. „Prin prestarea cu profesionalism și promptitudine a acestor servicii se va răspunde cererii ascendente înregistrate și se va asigura o mai bună respectare a normelor de igienă și sănătate publică. Menținerea curățeniei și igienizării toaletelor publice va servi cetățenilor, dar și turiștilor, mai ales cu ocazia desfășurării unor evenimente culturale organizate în orașul nostru”, se arată în caietul de sarcini. 

@oradesibiu

Toaletele publice din Sibiu – Se caută o firmă să le țină curate #sibiu #toaletepublice

♬ sonido original – Ora de Sibiu

Primăria vrea toalete curate, săpun cu pH neutru și hârtie igienică

Firma care va prelua contractul de curățenie și igienizare a toaletelor publice va trebui să respecte programul stabilit de municipalitate și să presteze zilnic aceste servicii. În fiecare locație va trebui să fie prezent, pe durata programului, câte un angajat care să asigure curățenia și să completeze, în funcție de necesități, consumabilele utilizate. Spațiile interioare vor trebui, de asemenea, aerisite și odorizate zilnic, iar coșurile de gunoi din grupurile sanitare golite ori de câte ori va fi nevoie. Firma va trebui să șteargă praful și să curețe mobilierul cu lavete uscate, din material moale, impregnat cu soluții speciale antistatic, să spele și să dezinfecteze grupurile sanitare, inclusiv gresia, faianța, chiuvetele, oglinzile și scările de acces cu soluții antibacteriene. În caietul de sarcini sunt stabilite clar și alte dintre serviciile pe care trebuie să le presteze firma contractată. Spre exemplu, gunoiul va trebui colectat în saci de 60 litri și 120 litri, vasele de WC vor fi curățate și dezinfectate cu praf de curățat și detartrant, colacul de WC cu detergent anionic, savonierele și distribuitoarele de săpun lichid și dezinfectant curățate și clătite cu apă fierbinte înainte de umplere. Toate materialele de curățenie trebuie să fie profesionale, iar consumabilele necesare (hârtie igienică, săpun lichid cu pH neutru, dezinfectantul, odorizantele WC și sacii menajeri) să fie furnizate indiferent de cantitatea utilizată zilnic. În cazul în care vor exista defecțiuni minore la instalații (robinete, furtunuri, racorduri), problemele vor fi remediate în 24 de ore de la data constatării acestora, fără a afecta funcționarea toaletelor publice. De asemenea, firma va trebui să folosească produse și soluții biodegradabile, care să nu degradeze în timp suprafețele curățate. Angajații care se vor ocupa de prestarea acestor servicii vor fi obligați să poarte uniforme pe care să fie înscris distinct numele firmei prestatoare. Aceștia vor trebui să întrețină căile de acces, să măture trotuarele și scările și, în lunile de iarnă, să curețe zăpada și gheața din jurul grupului sanitar. 

Cum arată toaletele publice din Sibiu – Cea mai curată, cea din Parcul Tineretului

Toaleta din Parcul Tineretului este, de departe, cea mai curată toaletă publică din oraș. Acest lucru se datorează, probabil, și faptului că în această perioadă a anului parcul nu este plin de oameni. Grupul sanitar dispune de nouă scaune WC cu capace, trei pișoare, patru lavoare cu baterii, două uscătoare pentru mâini și dispensere cu șervețele. Hârtia igienică este din plin, iar dozatoarele pentru săpun lichid sunt umplute.

Toaleta de la Pasajul Dumbrava dispune de opt scaune WC și trei pișoare. Recipientele de lângă chiuvete nu aveau săpun lichid în ele vineri, atunci când Ora de Sibiu a mers în zonă, însă exista hârtie igienică, iar wc-urile erau curate.

Grupul sanitar din Parcul Sub Arini are șase toalete, șapte chiuvete funcționale, alte șase recipiente pentru săpun și dispune de hârtie igienică. În parc, în această zonă, există și o „căsuță a bebelușului”, dotată și ea cu wc, chiuvetă și o masă pentru schimbat scutece. O toaletă publică există și în Parcul Ștrand, dotată cu patru wc-uri, cinci chiuvete, trei oglinzi, două uscătoare de mâini și tot atâtea recipiente pentru dezinfectat. 

Toaletele publice din Piața Mică și din Parcul Astra, probabil cele mai utilizate din oraș, atât de sibieni, cât și de turiști, dispun și ele de 11, respectiv 4 scaune wc și de 8, respectiv două chiuvete. Deși sunt „vizitate” fecvent de oameni, sunt bine întreținute. Din nicio toaletă publică din oraș nu lipsește hârtia igienică. 

În perioada în care se va derula noul contract cu firma de curățenie și igienizare, toalete publice vor fi deschise conform unui program stabilit. Cea din Parcul Tineretului va fi deschisă, în perioada mai-septembrie, în intervalul orar 07:00 – 23:00, iar în perioada octombrie-aprilie în intervalul 10:00 – 18:00. Toaleta din Piața Mică va fi deschisă tot timpul anului timp de 16 ore pe zi, între orele 07:00 – 23:00 și la fel și cea din Parcul Astra. Toaleta de la Pasajul Dumbrava, dar și cea din Parcul Sub Arini este deschisă în perioada mai-septembrie în intervalul 07:00 – 23:00, iar în perioada octombrie-aprilie, în intervalul 08:00 – 22:00. Toaleta din Parcul Ștrand este deschisă între orele 08:00 – 22:00 în lunile calde, iar în perioada octombrie-aprilie, în intervalul 10:00 – 18:00.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică