aur urcă în sondaje - turcan: „la sibiu există un segment care se regăsește în votanți, dar nu este semnificativ”

Un sondaj realizat recent a arătat faptul că partidul politic Alianța pentru Unirea Românilor a urcat în clasament. Raluca Turcan a transmis faptul că la Sibiu nu sunt mulți votanți AUR, iar dacă partidele politice își fac bine treaba, acesta va rămâne doar „un discurs extremist, dar izolat”.

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Sibiu, Raluca Turcan a transmis faptul că este responsabilitatea partidelor democratice de a lua decizii bune și de a comunica în modul cel mai onest cu oamenii, astfel încât orice demers pe care acestea îl au să fie înțeles, iar oamenii să meargă la vot în cunoștință de cauză.

”Orice semn de slăbiciune, orice dezinformare, orice aducere pe tapet a unor teme false nu face altceva decât să alimenteze segmente sociale, structural formate ca fiind antisistem și atunci, evident că și bazinul AUR crește. Cred că dacă PNL este relevant în decizia politică și în comunicarea deciziei politice, dacă PSD-ul își face treaba, dacă celelalte partide cu o conduită democratică pro-europeană își fac bine treaba, atunci AUR-ul va rămâne cu un discurs, să spunem, extremist, dar izolat. Dacă nu, atunci prinde contur” a spus Raluca Turcan.

La Sibiu, Raluca Turcan susține că opțiunile de vot PNL sunt bine definite, iar votanții AUR au un număr relativ scăzut. „Sondajul național făcut și după care noi ne ghidăm, a fost făcut doar pe municipiul reședință de județ și există în momentul de față, să spunem, un segment care se regăsește în votanții AUR, dar nu este semnificativ. Pentru că opțiunile de vot pentru PNL sunt foarte bine definite și se detașează ca încredere a sibienilor. De asemenea și celelalte opțiuni de vot sunt bine definite și atunci nu mai există evident spațiu. Dar asta nu înseamnă că dintre cei care spun că „nu răspund” sau „nu se pronunță în momentul de față”, nu o să se poată să se contureze și alte opțiuni” a spus Turcan.

 

Ultima oră

Comentariul meu