tiristul ucrainean care trăiește din mila oamenilor pe valea oltului - prefect: „va primi ajutor de la patron”

În urmă cu două săptămâni, un șofer de TIR din Ucraina a provocat un accident pe Valea Oltului. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, este vorba despre o tamponare, iar camionul acestuia a fost avariat în urma impactului. De atunci, acesta trăiește din mila colegilor șoferi de TIR care îl ajută cu bani, pături sau alimente până când vor ajunge piesele de schimb pentru vehiculul avariat.

La sfârșitul lunii februarie, un TIR încărcat cu marmură a fost implicat într-un accident pe Valea Oltului, în zona Proieni-Brezoi din județul Vâlcea. Accidentul s-a produs din cauza nepăstrării unei distanțe corespunzătoare între vehicule în timpul mersului, au susținut reprezentanții IPJ Vâlcea. „Nu este vorba despre un accident, ci doar o tamponare. Luăm măsurile necesare, verificăm zona, însă mai mult nu putem face” au completat aceștia.

Camionul ucraineanului a fost avariat și a rămas imobilizat pe marginea drumului. În prezent, conducătorul auto așteaptă să primească piese de schimb de la compania pentru care face transport internațional, sau să fie tractat. Singura problemă este că sediul firmei este în Uzbekistan, iar șoferul este nevoit să se descurce până la găsirea unei soluții.

Va primi ajutor din partea patronului

Prefectul județului Vâlcea a declarat că au fost luate măsuri pentru a remedia situația și că șoferul ucrainean a luat legătura cu patronul său, care a promis că va trimite piesele de schimb necesare pentru a repara autovehiculul sau va fi trimis un utilaj care îl va tracta.

„Colegii de la IPJ au fost în zonă, au verificat și într-adevăr este o problemă legată de TIR-ul acestuia, care este avariat. A luat legătura cu patronul care a transmis că în câteva zile o să ajungă piesele de schimb sau o să fie tractat” a declarat pentru Ora de Sibiu Mihai Oprea, prefectul județului Vâlcea.

În timp ce autoritățile și patronul încearcă să remedieze situația, colegii de breaslă ai șoferului ucrainean au luat inițiativa de a-l ajuta. Aceștia au făcut o postare pe rețelele sociale, prin care au cerut ajutor pentru a-l sprijini pe colegul lor, care se află acum într-o situație dificilă.

Nu a făcut cerere de sprijin către Biroul de Imigrări

Prefectul de Vâlcea a relatat că șoferul ucrainean nu a făcut nicio solicitare de sprijin către autorități sau alte organizații. În absența unei cereri oficiale, autoritățile nu pot interveni pentru a-l ajuta. „Ucraineanul nu a făcut nicio solicitare de sprijin. Am vorbit și cu cei de la Biroul pentru Imigrări al Județului Vâlcea. Nu este făcută nicio solicitare” a declarat acesta.

Dacă situația șoferului ucrainean nu se va rezolva în viitorul apropiat, având în vedere conflictul din Ucraina, acesta ar avea opțiunea de a solicita protecție temporară în România. Acesta ar fi tratat ca oricare alt ucrainean aflat în țară și ar beneficia de un an de cazare și mâncare gratuite, precum și alte ajutoare și beneficii.

Protecția temporară poate include, de asemenea, dreptul de a lucra în România, în funcție de nevoile individuale ale solicitantului. Aceasta ar putea fi o opțiune viabilă pentru șoferul ucrainean în timp ce își rezolvă problema cu camionul avariat.

Ultima oră

Comentariul meu