crește numărul cazurilor de covid în sibiu - sute de persoane infectate și focare într-un spital și într-un cămin de bătrâni
foto: arhivă

Numărul cazurilor de coronavirus este în creștere, potrivit ultimelor date transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. Sute de persoane s-au infectat, iar unele dintre ele au avut nevoie de internare. Șase oameni se află pe secția ATI a Spitalului Județean, iar patru copii sunt internați la Pediatrie. 

Potrivit informațiilor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 69 de cazuri noi de COVID. Dintre acestea, 29 sunt reinfecții. Și miercuri s-au înregistrat multe cazuri – 90 la număr.

Cele mai multe infectări se înregistrează în orașul de pe Cibin. Miercuri era active 219 cazuri în Sibiu, 60 în Mediaș, 26 în Șelimbăr și 20 în Cisnădie. În total, potrivit celor mai recente date, sunt 404 cazuri active în județ. 

Șase oameni la ATI

La Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu sunt internate 30 de persoane, șase dintre ele pe secția ATI-Covid. De asemenea, la Spitalul TBC sunt internate 11 persoane, iar la Spitalul Municipal Mediaș, alte două persoane. Patru copii infectați cu coronavirus sunt internați, joi, în Spitalul Clinic de Pediatrie. 

Din fericire, nu au fost înregistrate decese în ultimele două zile ca urmare a infectării cu COVID. De la începutul pandemiei și până în prezent, au murit 1966 de persoane. 

Două focare COVID

În județ sunt active două focare de coronavirus, însă situația este în continuă dinamică. „În județul Sibiu există în acest moment două focare COVID. Unul la Spitalul de Pneumoftiziologie, pe secția Pneumologie I, cu 3 cazuri și altul la UAMS Agnita, cu 8 cazuri”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu. 

Ultima oră

Comentariul meu