verdețurile de primăvară, mai scumpe la piața cibin - leurda și urzicile, prețuri duble față de anul trecut

Primăvara aduce cu ea prima recoltă de verdețuri expusă pe tarabele piețarilor. Aranjate cu atenție, legăturile de leurdă, ceapă, spanac și pungile de urzici își așteaptă clienții pentru a pregăti cu ele cele mai cunoscute rețete „detox” din Ardeal.

De doar câteva zile, verdețurile de primăvară și-au făcut apariția în piețele din Sibiu. Mărioara este una dintre cele mai harnice comerciante din Piața Cibin și a fost printre primele care a umplut taraba cu bunătăți de primăvară. Ea vine în piață cu verdețuri de sezon de aproximativ trei, patru ani. „Le adun din Tălmaciu, din pădure. Am venit în piața acum două zile pentru că până acum nu au crescut din cauza frigului și a zăpezii”, spune comercianta.

verdețurile de primăvară, mai scumpe la piața cibin - leurda și urzicile, prețuri duble față de anul trecut

Zeci de legături de leurdă și pungi cu urzici se află pe taraba Mărioarei. Mai mult, lângă ea stă o sacoșă de la Ikea plină cu urzici, pregătite să fie ambalate și vândute sibienilor care vor să pregătească o mâncare sănătoasă și delicioasă.

Citește și: Piața Cibin plină de bunătăți de sezon – Rețete detox de la comercianții de urzici și leurdă

O altă comerciantă venită de la Craiova a adus pe piață din Sibiu spanac, ridichii, lobodă și ceapă verde crescute în gradina de acasă. Elena, vinde două legături de lobodă cu 5 lei, două legături de ceapă verde la 5 lei, o legătură de ridichii cu 5 lei și un kilogram de spanac cu 15 lei. La taraba învecinată, se vinde cu praz cu 5 lei firul și legături de ștevie la 5 lei.

verdețurile de primăvară, mai scumpe la piața cibin - leurda și urzicile, prețuri duble față de anul trecut verdețurile de primăvară, mai scumpe la piața cibin - leurda și urzicile, prețuri duble față de anul trecut

Prețurile la bunătățile de sezon sunt mai mari decât anul trecut, însă se pot negocia. O legătură de leurdă costă 2 lei, o pungă de urzici se găsește cu 5 lei, salata atât normală, cât și creață poate fi cumpărată cu 3 lei.

După spusele comercianților, sibienii încă nu s-au grăbit să cumpere urzici sau leurdă. O sibiancă care a cumpărat două pungi de urzici a observat că, de obicei, în Piața Rahovei verdețurile sunt mai scumpe decât în Piața Cibin.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu