”microbuzul binelui” s-a stricat - crucea roșie sibiu caută fonduri pentru achiziția unuia nou

Crucea Roșie din Sibiu a fost salvarea multora, la modul cel mai concret, în perioada pandemiei și, mai curând, pentru mulți dintre refugiații ucraineni sosiți în zona noastră. Alte transporturi cu ajutoare, nenumărate, au luat drumul țării vecine aflate în război, pentru a aduce un dram de speranță a supraviețuirii celor rămași acolo. 

”microbuzul binelui” s-a stricat - crucea roșie sibiu caută fonduri pentru achiziția unuia nou

Acestea au fost cele mai vizibile implicări ale membrilor organizației în ultimii ani. Însă acțiunile noastre sunt resimțite de o mulțime de alți oameni ai comunității sibiene, la care, cu timp și fără timp, ajungem de ani și ani. 

Ajutoare periodice și regulate pentru persoanele nevoiașe de pe tot cuprinsul județului, bătrâni îngrijiți la domiciliu, lucrul cu copii abandonați sau aflați în situații sociale critice sunt doar unele din activitățile Crucii Roșii sibiene. 

Toate acestea au fost posibile sau măcar ”îndulcite” de mijlocul de transport pe care l-am turat la maxim pe toate drumurile județului pentru a face posibilă dărnicia: microbuzul binelui care din păcate nu mai este funcțional. 

”Când a venit pandemia peste noi, am cărat cutii întregi cu măști, cu dezinfectant, cu viziere, cu mașinile personale. În toată acea perioadă și până acum am mers cu mașinile personale la aceste activități. Dar dacă ne putem pune în funcțiune microbuzul, acolo încap nouă persoane și putem circula prin tot județul, în primul rând pentru distribuția ajutoarelor umanitare pe care le facem periodic și regulat. Mai mult, în perioada următoare vom derula acitivități de educație în zeci de școli din întreg județu: educație pentru sănătatea tinerilor dar și pregătire pentru situații de urgență, iar Microbuzul Bineului este vital pentru astfel de acțiuni” spune Raluca Morar.

Fiecare filială a Crucii Roșii își caută independent sursele de autofinanțare. Pentru acestea, oarecum, cu abnegație, profesionalism și, mai ales, cu mult suflet, și Sibiul reușește să supraviețuiască și să își desfășoare măcar unele din activități. O parte din bani vin din organizarea de cursuri de prim ajutor, generozitatea unor parteneri sau persoane fizice, acțiuni ocazionate de diferite perioade din an (confecționarea și vânzarea de mărțișoare e cea mai recentă dintre ele) sau orice altceva ce le-ar putea veni în ajutor. 

Pentru a fi reparat și redat circuitului generozitățiii, microbuzul are nevoie de sprijinul nostru. Estimativ, suma la care se ridică acest proiect, este de 6.000 euro. O sumă care vine la pachet cu supraviețuirea, poate, a sute de oameni. Și cu eleganța unei responsabilități comunitare pe care Sibiul, cu siguranță, și-o poate asuma / permite. Microbuzul, după reparații, va fi colantat cu desenele a zeci de copii, care își vor da concursul să exprime, în imagini, proiecția lor despre bine, frumos, generozitate.

”Sunt cea mai norocoasă că pot face asta”

Unii oameni sunt născuți pentru a fi la îndemâna celorlalți. Cu toate că viața de zi cu zi a Ralucăi Morar e una în care neputința și suferința celor din jur comportă cele mai grele forme, e seducător cum toată această zonă a încercărilor extreme se convertește, la ea, în bucurie. ”Eu fac ce îmi place, sunt fericită! Viața mea e atât de frumoasă, încât mă bate Dumnezeu să mă plâng în vreun fel de ceva. Sunt atât de binecuvântată, atât pe plan personal, cu viața pe care o am, cât și cu alegerea să fac asta și sunt cea mai norocoasă că pot face asta și că după atâția ani simt aceeași energie ca la început. A fost o joacă inițial, un capriciu de copil răsfățat de soartă, care a vrut să facă și asta. Dar a devenit un job, 24 din 24. Întâlnim mereu oameni care vin cu atâta energie și cu atâta drag către noi! Și o echipă extrem de frumoasă la birou și mulți voluntari dedicați. E un loc binecuvântat la noi, la Crucea Roșie! Pentru că oamenii sunt minunați! Cu mult drag, bucurie… Și suntem norocoși că suntem în Sibiu!”

Puteți fi parte din acest vis, contribuind la strângerea acestei sume, de 6000 euro, în contul: IBAN RO95BTRLRONCRT0606925201, deschis la Banca Transilvania (Asociația Produs în Sibiu), cu mențiunea: ”Pentru microbuz Crucea Roșie”. Coordonator campanie: Lucian Vlad (tel.: 0757.052240).

Ultima oră

Comentariul meu

Publică