dani coman este tranșant - ”sub nicio formă hermannstadt nu poate juca în cupele europene, fiind în insolvență”

La finalul acestei sezon, FC Hermannstadt poate să își asigure pe teren un loc de cupă europeană, fie clasându-se pe locurile 1-2 în play-out și câștigând apoi cele două baraje, fie câștigând cupa, însă Sibiul nu are drept de participare în sezonul următor în Europa.

Președintele clubului sibian, Dani Coman a dezvăluit în exclusivitate pentru Ora de Sibiu faptul că FC Hermannstadt nu va putea juca în sezonul viitor al Conference League, chiar dacă va câștiga pe teren acest drept. Astfel, principalul obiectiv al echipei antrenată de Marius Măldărășanu este securizarea locului în Superligă.

”Sub nicio formă Hermannstadt nu poate juca în cupele europene, fiind în insolvență! Dar, ne dorim să fim pe un loc cât mai bun în clasament, prioritar este să securizăm un loc care să ne permită un loc în prima ligă, apoi ne gândim și la o strategie pentru anul viitor. Am câștigat ultimele două meciuri, dar nu am rezolvat încă nimic. Cupa este un obiectiv, vrem să ajungem cât mai departe, iar dacă vom avea șansa, chiar să  o și câștigăm. Este important să ai un trofeu în vitrină, chiar dacă nu poți juca apoi în cupele europene” a spus șeful clubului sibian.

Regulamentul UEFA prevede că un club care primeşte protecţie faţă de creditori nu poate participa în cupele europene decât dacă iese din insolvenţă cu 12 luni înainte de începerea sezonului în care doreşte să evolueze. Sezonul competiţional al UEFA începe în fiecare an la 1 iunie şi se încheie la 31 mai.

”Sezonul viitor va fi mult mai bine la Sibiu”

Dani Coman este convins că, în sezonul viitor, Sibiul va putea să își propună obiective mai îndrăznețe, având și atuul noii arene, una din cele mai frumoase din țară. ”Liniște vom avea după ce se va termina play-out-ul și vom fi în continuare în Superligă. Avem nevoie de rezultate bune în continuare, avem nevoie de un rezultat bun în primul joc din play-out, cu Voluntari. Să dea Dumnezeu să fim bine la final de play-out și sunt convins că sezonul viitor va fi mult mai bine la Sibiu” a anunțat fostul portar al naționalei.

Banii la zi la Sibiu

Jucătorii sibieni și staff-ul lui Marius Măldărășanu așteaptă cu mare interes jocul de joi, dintre Sepsi și FC U Craiova. O eventuală remiză la Sf. Gheorghe va aduce mai mulți bani în conturile jucătorilor, după ce conducerea clubului a promis că va plăti bonusurile de intrare în play-off. Cu cele nouă puncte penalizare, Sibiul ar fi fost în play-off, dacă Sepsi și FC U Craiova vor remiza joi. ”Sunt convins că băieții așteaptă și ei nerbădători acel meci, au acumulat puncte pe merit și sacrificiu și este normal să își primească bonusurile, își merită fiecare bănuț. Chiar miercuri s-a plătit un salariu, banii sunt la zi, iar echipa are prime suplimentare la fiecare meci”  a anunțat Dani Coman.

dani coman este tranșant - ”sub nicio formă hermannstadt nu poate juca în cupele europene, fiind în insolvență”

 

Cupa, un obiectiv important

Câștigătoarea Cupei României va merge automat în Conference League, dacă nu va câștiga și titlul, caz în care va merge în preliminariile Ligii Campionilor. Dacă o echipă face eventul, atunci locurile 2 și 3 din play-off vor fi sigur în Conference League, iar locul 4 va susține acasă barajul cu învingătoarea din primele două clasate în play-out. Nu se mai aplică regula în care o finalistă a Cupei să meargă automat în cupele europene, dacă pierde trofeul în fața viitoarei campioane.  Ultimul act al Cupei va avea loc pe 24 mai, cu 4 zile înainte de disputarea ultimei etape din play-off-ul Ligii 1.

Program sferturi de finală cupă:

Sepsi – CS Mioveni

CFR Cluj – FC Argeș

Hermannstadt – ‘U’ Cluj

UTA Arad – U Craiova 1948

Sferturile se vor disputa într-o singură manșă, pe terenurile echipelor care au încheiat faza grupelor din postura de lider.

Faza semifinalelor cupei:

Sepsi/CS Mioveni – CFR Cluj/FC Argeș

Hermannstadt/U Cluj – UTA Arad/U Craiova 1948

Ultima oră

Comentariul meu