astenia de primăvară scade randamentul elevilor și studenților - „de multe ori îmi trece prin minte să sar peste cursuri”
Sursă foto: Pointful Education

Astenia de primăvară a devenit din ce în ce mai întâlnită în rândul sibienilor. Printre aceștia se numără și elevii sau studenții care sunt afectați direct de acest lucru, de multe ori alegând să sară peste anumite cursuri din cauza stării în care se află. 

Sibienii care suferă de astenie de primăvară au parte de episoade de somnolență, melancolie, tristețe, amețeli, dureri de cap sau iritabilitate. Profesorii din Sibiu ne-au spus că au observat anumite schimbări în comportamentul elevilor din această cauză. „Observ la ei că sunt mai dezorientați, nu prea mai au răbdare. Pentru a-i scoate din starea asta le dau mai mult de lucru și îi atrag cu activitățile noastre, îi pun să repete mai mult, să se concentreze mai mult. De asemenea, îi mai las să se și relaxeze, să ia pauze în care să discute, să povestească” a spus Mihaela Ionescu, profesoară de arte din Sibiu.

„Astenia de primăvară ne afectează pe toți, evident și pe elevii. Ne afectează sub o formă sau alta, unii sunt mai puțin afectați și unii sunt mai mult afectați, depinde de fiecare copil în parte. Astenia predispune la somnolență. Elevii se trezesc mai greu dimineața, deci sunt influențe asupra lor. O să discut cu colegii diriginți la prima ședință pe care o avem săptămâna viitoare și sunt curios ce o să vorbească cu ei. Să vedem ce părere au despre acest lucru sau o să facem un chestionar, un sondaj în care să îi întrebăm pe elevi cum îi afectează astenia” a spus Sorin Volosciuc, directorul Colegiului Tehnic Energetic.

Studenții sunt tentați să lipsească de la cursuri

Astenia de primăvară vine cu o stare de melancolie și oboseală, iar nu de puține ori s-a întâmplat ca un student să aleagă să lipsească la ore din acest motiv. „Astenia de primăvară mă face să mă simt mai obosită decât de obicei, mă face să mă simt melancolică. Zilele în care am ore de dimineață până seara mă fac să mă simt mai epuizată și uneori nu îmi vine să merg la toate cursurile” ne-a spus Maria, studentă la Facultatea de Științe Economice din Sibiu.

„Astenia de primăvară nu mă prea afectează în zilele însorite și mai călduroase, însă o simt mult mai accentuată în zilele ploioase și reci specifice mai ales lunii martie. Așa că, pot spune că în perioada aceasta la facultate, atunci când vremea nu este prea bună, simt o stare de extenuare, am dureri de cap, iar de multe ori îmi trece prin minte să sar peste cursuri” ne-a spus o studentă la Facultatea de Științe Socio-Umane.

Ultima oră

Comentariul meu