țepe cu câini de rasă la sibiu - se vând cu carnet de sănătate fals și fără pedigree - andreea roseti: „este un fenomen”
Sursa foto: 9AM.ro

Zeci de anunțuri de vânzare a câinilor de rasă acaparează internetul și, în special, site-urile precum Olx sau Publi24. De la Buldogi francezi, la Labradori retriever golden, Chihuahua, și alte rase de câini se găsesc de vânzare în Sibiu, însă riscurile de a cumpăra de la persoane necunoscute sunt foarte mari.

Achiziționarea unui cățel de la o persoană necunoscută poate aduce probleme serioase, mai ales că cei mai mulți sunt vânduți în mod ilegal, fără Pedigree. Nu puține sunt cazurile în fotografiile de pe internet, nu coincid cu realitatea. Mai mult, sibienii iau „țeapă” cu anunțuri în care se specifică rasa cățeilor, dar, de fapt, nu sunt de rasă și au un carnet de sănătate fals.

țepe cu câini de rasă la sibiu - se vând cu carnet de sănătate fals și fără pedigree - andreea roseti: „este un fenomen”
Sursa foto: Olx

Andreea Roseti, fondatoarea Asociației Animal Life Sibiu, descurajează întru-totul cumpărarea animalelor de companie de pe internet. Unii căței pot fi furați, înmulțiți în condiții insalubre și lista motivelor de a achiziționa un câine de la o persoană necunoscută pot continua.

„Noi descurajăm cumpăratul câinilor de orice fel, cu atât mai mult de pe internet. Promovăm adoptarea câinilor din adăposturi sau sfătuim persoane care ne cer părerea despre o anumită rasă de câine și de unde ar trebui să și-o ia. Dacă sunt foarte hotărâți să își ia un câine de rasă trebuie să meargă la o canisă autorizată. Este și ilegal să vinzi sub forma unui anunț, dacă nu ai Pedigree”, spune Andreea Roseti.

Căței vânduți fără Pedigree

Vânzarea ilegală a cățeilor nu este o practică nouă, însă în ultimul timp a luat amploare. „Este un fenomen de vânzare a câinilor fără Pedigree care se întâmplă pe diverse grupuri de pe internet, pe care nu îl susținem și încercăm să îl raportăm către Poliție de câte ori îl vedem. De-a lungul timpului, oamenii și-au mai cumpărat câini din surse dubioase, care teoretic au venit cu un carnet de sănătate, dar apoi câinii respectivi s-au îmbolnăvit de afecțiuni pentru care ar fi trebuit să fie vaccinați”, explică Roseti.

De unde poți adopta un „blănos”

Un număr mare de căței ajung zilnic pe străzile din Sibiu. Fie proprietarii îi abandonează de la câteva luni de viață, fie renunță la ei din varii motive. Din aceste cauze la adăposturile din Sibiu se găsesc zeci ce căței pregătiți să-și găsească o nouă casă, pentru a-și face viitorii stăpâni fericiți.

La adăpostul Animal Life de pe Dealul Gușteriței se găsesc zeci de căței care așteaptă să fie luați acasă de sibieni. Mai mult, toate persoanele care vor adopta un cățel de la adăpostul Animal Life sau din Adăpostul Public Sibiu vor primi câteva ședințe de dresaj și socializare gratuite pentru „blănosul” lor.

Citește și: Ofertă de neratat pentru sibienii care adoptă un câine – “Adulmecătorii” îi dresează gratuit

Căței iubitori care așteaptă să fie adoptați se găsesc și la adăpostul public al primăriei de pe Dealul Dăii. Aici se găsesc mai multe informații despre procedura de adopție și, mai ales, cățeii disponibili pentru adopție.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică