primul cimitir de animale din sibiu - va fi construit în dealul gușteriței și va avea peste șase sute de morminte 

Animalele de companie ale sibienilor nu vor mai înmormântate în spatele curții sau în grădină, iar asta fiindcă, după mai mulți ani de la inițiativa cetățenilor și consilierilor locali, se construiește primul cimitir în Dealul Gușteriței. Municipalitatea a început demersurile, primul pas fiind elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Sibienii sunt invitați să își spună părerea și să trimită observații până la începutul lunii aprilie. 

Cimitirul pentru animale de companie, primul de acest gen din municipiul Sibiu, va fi amplasat pe Dealul Gușteriței, în vecinătatea Adăpostului pentru câini comunitari și Adăpostului de animale „Life Sibiu”.

Municipalitatea a început astfel demersurile, primul pas fiind elaborarea PUZ-ului. Sibienii sunt așteptați să trimită  observații și propuneri atât pe adresa primăriei de pe strada Samuel von Brukenthal, nr. 2, cât și pe adresa de e-mail pms@sibiu.ro. Conform certificatului de urbanism pentru acest PUZ, s-a realizat și un studiu geotehnic pentru a evidenția stabilitatea terenului.

Peste 600 de morminte

„Luând în considerare dimensiunile terenului destinat cimitirului, varianta de mobilare urbanistică propusă cât și tipul de loc de înhumare în funcție de dimensiunea animalului, numărul total aproximativ de morminte este de 618”, se arată în documentația elaborată de firma Total Business Land SRL. 

Astfel, vor exista 265 de morminte pentru animale de companie mici, 321 de morminte pentru animale de talie medie și 32 de morminte pentru animale de companie mari. 

Odată cu amenajarea cimitirului pentru animale, vor fi amenajate și spații pentru depozitarea gunoiului. „Se vor amenaja platforme betonate, îngrădite și impermeabilizate cu pantă de scurgere a apelor în sistemul de canalizare local. Platformele de depozitare deșeuri pot fi prevăzute cu sistem de spălare și sifon de scurgere racordat la sistemul de canalizare local ce va fi prevăzut cu un sistem de epurare a acestor ape. Vor fi îngrădite, acoperite și amplasate în locuri care să permită ușor accesul vehiculelor de colectare. Pentru creșterea valorii estetice a amenajării, îngrădirea platformelor se poate dubla cu un gard viu se va facilita obturarea vederii către acestea”, se arată în Memoriul General.  

Se vor asigura spații verzi și perdele vegetale de protecție în proporție minimă de 20% din suprafața parcelei. Spațiile verzi amenajate vor avea o suprafață de minim 1.000 metri pătrați. Vor exista și locuri de parcare pe o suprafață de 500 metri pătrați. 

Despre cimitirul pentru animale se vorbește de mai mulți ani, ca urmare a solicitărilor venite din partea sibienilor. În luna martie a anului 2021, conducerea primăriei, reprezentanții Animal Life, liderul de grup al FDGR și consilierii PNL discutau variantele tehnice. „Organizarea unui astfel de cimitir (cel mai probabil în zona Dealul Gușteriței) va asigura gestionarea în condiții civilizate și sigure din punct de vedere sanitar a situațiilor, și oferă proprietarilor de animale o variantă civilizată de a-și înmormânta companionul”, transmiteau atunci reprezentanții FDGR. (DETALII AICI)

Ultima oră

Comentariul meu