O experiență inedită se realizează doar prin implicarea unor oameni pasionați de domeniul în care profesează și care vor să ducă tradiția mai departe. Atelierul de cafea „Daily Optimist” aduce în întâmpinarea sibienilor nu doar o cafea de calitate cu gust autentic, ci și evenimente dedicate iubitorilor de cafea și sibienilor care vor să afle informații aprofundate despre proveniența și procesul de prăjire al acesteia.
Sibienii au avut ocazia să deguste adevărata aromă a cafelei și să se familiarizeze cu procesul de prăjire al acesteia în decursul unui atelier demonstrativ care a avut loc weekend-ul trecut la „Daily Optimist”. Un concept nou, prin care s-a dorit înțelegerea și descoperirea a ceea ce înseamnă o cafea de calitate, au fost principalele motive ale desfășurării evenimentului.
Prima ediție a evenimentului „Târg de cafea, Viață, Povești”, Remus Seghedin, administratorul „Daily Optimist” împreună cu invitatul special Mihail Florescu, zis și „Michelle”, furnizorul Casei Regale a României de peste zece ani, s-a remarcat printr-o atmosfera relaxantă îmbinată cu mirosul îmbietor al cafelei proaspăt prăjite și secrete pe care doar un expert în cafea le cunoaște.
În 1991, Mihail Florescu a adus în Timișoara, după aproape zece ani de viață în Italia, nu doar tehnologia Petroncini, ci și „espresso italiano” sau tradiția cafelelor arabice ideale pentru ibric. Ani mai târziu, „Michelle” participă la evenimente din toată țara în care împărtășește cu publicul experiența pe care a acumulat-o în domeniul cafelei. Astfel, în urmă cu 8 ani a ajuns și la Sibiu, moment în care l-a întâlnit pe Remus Seghedin, aducând un plus domeniului cafelei în orașul transilvănean.
Gazda, împreună cu „Michelle”, expertul în cafea, a povestit sibienilor prezenți la eveniment despre procesul de prăjire al cafelei și multe alte secrete care stau în spatele unei cafele de nota zece. Aromele, mirosul, tipurile de prăjire, tipurile de cafea și beneficiile acesteia, au fost alte teme abordate de gazdele evenimentului. Bineînțeles, nu au lipsit nici demonstrațiile prin care a fost arătat cap – coadă procesul de prăjire al boabelor.
Cafea de calitate pentru consum în locație, cât și pentru acasă
Cu o gamă variată de cafea, de la sortimente precum Etiopia, Nicaragua, Guatemala, Brazilia, până la Columbia, gustul unic și aroma inconfundabilă a cafelei de calitate rămâne păstrat prin intermediul aparaturii de ultimă generație de prăjit, de la „Daily Optimist”. Atelierul de cafea de pe strada Calea Dumbrăvii, nr.33, are soluția pentru ca sibienii să beneficieze de o cafea așa cum doar în Italia se găsește.
Pentru a satisface gusturile oricărui iubitor de cafea, la „Daily Optimist” se prăjește cafea pentru ibric, filtru și espressor și poate fi achiziționată de la locația de pe Calea Dumbrăvii. Mai exact, la cunoscutul atelier de cafea se găsește cafea proaspăt prăjită atât pentru consum în locație, cât și pentru acasă.
Orice băutor de cafea știe că prăjitul cafelei este etapa – cheie prin care gustul, aroma și dimensiunea boabelor de cafea se schimbă. Din acest motiv, la Atelierul de cafea „Daily Optimist” procesul de prăjire al boabelor de cafea este respectat cu „sfințenie”. Mai întâi se începe prin uscarea boabelor verzi până prind o culoare gălbuie până la maro-deschis, urmează etapa de presiune și etapa prăjirii când amidonul se transforma în zahăr, acizii se descompun, zaharurile se caramelizează.
Povestea atelierului de cafea „Daily Optimist” a început în perioada pandemie, un concept care a luat naștere din pasiune și, mai ales, din plăcerea de a bea cafea. Cafeaua proaspăt prăjită poate fi cumpărată de la locația de pe Calea Dumbrăvii, n. 33.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European – Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 Axa Prioritară 6: Educație și competențe / Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non-universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare/ cercetare/ inovare la un potențial loc de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI / Schema de ajutor de minimis Innotech Student – POCU 2014-2020, AP6, OS 6.13
Titlu proiect este „SMART INNOBUSINESS – Sprijin pentru antreprenoriat și dezvoltare de afaceri inovative” Cod proiect: POCU/829/6/13/140563. Beneficiar: Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu Perioada de implementare – 30 decembrie 2021 – 29 decembrie 2023
Beneficiar al ajutorului de minimis : Atelierul de ceai și cafea