alergiile la ambrozie predomină primăvară la sibiu - medicii recomandă teste la alergolog
Sursa foto: M Hospital

Odată cu venirea primăverii, medicii de familie se pregătesc pentru a face față pacienților cu alergii de sezon. Alergiile la polen sunt cele mai întâlnite și pot afecta viața de zi cu zi, dacă nu sunt luate măsuri de precauție sau nu sunt urmate tratamentele specifice.

Medicii de familie din Sibiu sunt obișnuiți ca în perioada primăverii și, mai ales, când înfloresc pomii, numărul pacienților cu simptome să se prezinte la cabinet. Cu toate că la sat sau în comunele învecinate, natura predomină, cele mai multe alergii le suferă persoanele din orașul Sibiu, ci nu din localitățile învecinate. Chiar și așa, medicii spun că la oraș sunt mai multe persoane care suferă de alergii primăvara.

„În general, toate alergiile sunt periculoase, începând cu cele medicamentoase, până la cele din cauza polenului de sezon. Am observat că adulții știu ce alergii au și copii sunt și ei familiarizați cu subiectul. Suntem o zonă cu foarte multe alergii. Urmează alergiile din perioada înfloririi pomilor, teilor și durează până toamna târziu. Când te confrunți cu o alergie de sezon, viața devine insuportabilă deoarece nu mai poți trăi normal. Mai mult, în oraș sunt mai multe alergii, nu doar primăvara și în general din cauza poluării ”, spune medicul de familie Gabriela Chealda.

„Este o problemă care trebuie tratată cu seriozitate”

În Sibiu, medicul de familie George Ciortea a observat că predomină alergiile la graminee(n.r. familia cerealelor) și ambrozie. „Alergia este reacția exagerată a organismului față de un alergen, fie că este praf sau polen. În funcție de reacția organismului la alergeni există o clasificare, poate să fie o simplă rinită alergică sau poate să fie un astm bronșic alergic care este o formă mai severă sau poate să fie o formă cutanată”, spune medicul.

Teste la alergolog și tratamente antialergice

Alergiile se pot agrava dacă nu sunt trate la timp sau nu sunt luat măsuri.„Acum, cele mai întâlnite sunt rinitele alergice și alergiile la polenul de flori. Alergiile se pot agrava dacă nu se tratează cu antialergice. Important este să meargă să facă test la alergolog și atunci poate să se ferească de alergeni și să urmeze tratamentul antialergic. Este o problemă care trebuie tratată cu seriozitate”, spune Adrian Banea, medic de familie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu