protest sub formă de spectacol în piața mare din sibiu - organizator: „ne vrem viața înapoi”
foto: arhivă

Zeci de persoane vor participa, în weekend, la o acțiune de protest, desfășurată sub forma unui spectacol, în centrul municipiului Sibiu. 

Conform organizatorului, acțiunea se numește „Protest artistic cu titlul: Muzeul Apocalipsa se amână”. „Cu această ocazie îmi fac debutul ca <<regizor>>, urmând să rămân <<curator>> la acest muzeu. Această reprezentație de tipul art-performance este structurată ca o piesă de teatru în 6 acte. Aniversăm 3 ani de pandemie, care ne-a afectat pe toți, în mai mare sau mai mică măsură, dar pe toți. Unii ne-am pierdut slujbele, alții prieteni și membri de familie. Am avut școala online, dar viața nu se poate desfășura online. Ne vrem viața înapoi!”, scrie organizatorul Doru Apostol în descrierea evenimentului. 

Protestul, care avea loc atât sâmbătă, cât și duminică, a fost avizat de primărie. „Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu a analizat și avizat favorabil cererea formulată de către o persoană fizică pentru organizarea unei acțiuni de protest în zilele de 11 și 12.03.2023, între orele 16.00-18.00, în Piața Mare”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Sibiu.

Jandarmii vor fi prezenți în ambele zile la protest și vor acționa pentru siguranța participanților și pentru prevenirea și combaterea incidentelor, care ar putea să afecteze climatul de ordine publică „Reamintim că acțiunea de protest din ambele zile trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, participanții la manifestație având următoarele obligații legale: să respecte locul și intervalul orar de desfășurare a manifestației; să se abțină de la acțiuni de natură a împiedica desfășurarea normală a acțiunii de protest și să nu incite la asemenea acțiuni prin viu grai sau alte mijloace audiovizuale; să nu participe în stare de ebrietate, să nu consume și să nu distribuie băuturi alcoolice”, transmit reprezentanții IJJ Sibiu.

Participanților li se recomandă să respecte indicațiile organizatorului și ale forțelor de ordine, să se delimiteze de persoanele care tulbură ordinea publică sau incită la violență și să evite implicarea în conflicte de orice natură, pentru a preveni producerea de evenimente nedorite.

Ultima oră

Comentariul meu