întârzieri la salarii la electrica sibiu, pentru prima dată în 30 de ani - angajat: „au boicotat munca”
sursa foto: Viața Liberă

Pentru prima oară în istoria companiei, angajații Electrica nu au primit salariile la timp pe motivul că nu mai sunt bani.

ACTUALIZARE

„În cursul zilei de astăzi au fost efectuate în întregime plățile aferente drepturilor de natură salarială pentru lichidarea lunii februarie, către toți angajații companiei. Situația a fost generată de imposibilitatea încasării contravalorii tarifului de distribuție de la furnizori (necesar plății datoriilor scadente), situația afectând direct și în mod substanțial disponibilul de numerar DEER”, transmit reprezentanții Electrica.

Citește și: Motivul întârzierii salariilor la Electrica Sibiu – „Imposibilitatea încasării tarifului de distribuție de la furnizori”

ȘTIRE INIȚIALĂ

Dacă majoritatea angajaților se așteptau să le fie mărite salariile, în data de 9 martie, când ar fi trebuit să fie virate, au avut parte de o surpriză. Reprezentanții Electrica Sibiu le-au spus că nu sunt bani pentru a face plățile.

„Ne-a făcut un contract adițional prin care s-ar plăti salariile în 9 martie, dar ieri am primit mesaj că nu au bani să ne plătească. Ideea este că Electrica DEER au boicotat munca astăzi. Am mai înțeles că e posibil să ne dea astăzi 35% din salarii, iar restul până în 15”, spune un angajat Electrica din Sibiu.

Contactat de Ora de Sibiu, liderul de Sindicat din Sibiu a afirmat că salariile au fost date în cursul zilei de vineri, 10 martie. „E rezolvată treaba. Astăzi s-au virat salariile”.

Ultima oră

Comentariul meu