șelimbăr vrea să continue la sibiu, dar nu știe dacă este posibil - cornel stănilă: ”hermannstadt are prioritate”

Echipa de Liga 2 CSC 1599 Șelimbăr își dorește să joace meciurile din play-out pe Stadionul Municipal din Sibiu, dar totul depinde de programul formației de Liga 1, FC Hermannstadt. Dacă programul celor două echipe sibiene se va  suprapune, atunci trupa lui Claudiu Niculescu va fi nevoită să caute altă soluție.

După succesul financiar avut la jocul cu Dinamo, unde a avut 8000 de spectatori, Șelimbărul își dorește să continue pe noua arenă, dar încă nu știe dacă este posibil.

”Așteptăm tragerea la sorți pentru play-out-ul Ligii 2 și în funcție de cum va fi și programul lui FC Hermannstadt, vedem dacă putem continua pe Stadionul Municipal. Este clar că dacă picăm să evoluăm acasă pe aceleași date cu Hermannstadt, nu putem juca pe nou arenă. Mai mult ca sigur, ne dorim să continuăm să jucăm la Sibiu, dar Hermannstadt are prioritate, mai este și meciul naționalei Under 21. E clar că ne dorim la Sibiu, dar trebuie să vedem mai întâi tragerea la sorți și abia apoi putem discuta” a anunțat directorul Cornel Stănilă.

Dacă programul jocurilor de acasă în play-out ale echipelor Șelimbăr și Hermannstadt se vor suprapune, echipa de Liga a II-a va fi nevoită să caute o altă soluție. După ce în toamnă a jucat la Rm. Vâlcea,  Cornel Stănilă spune că va căuta și soluții mai aproape de Sibiu. ”Stadionul nostru omologat la Liga a II-a este cel de la Rm. Vâlcea, dar ne dorim să fim mai aproape de casă. Luăm în considerare și Mediaș, deși este scump ca și chirie, dar și Cisnădie poate fi o soluție” a mai spus Cornel Stănilă.

Luni se trage la sorți programul play-out-ului la Liga 2

Luni, 13 martie, de la ora 13.00, Federația de Fotbal va stabili prin tragere la sorți programul echipelor de Liga 2 din play-out, prin tragere la sorți. În play-out-ul eșalonului secund se vor forma două grupe. În Grupa A merg clasatele pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 și 19, iar în Grupa B ajung formațiile care termină pe pozițiile 8, 9, 12, 13, 16, 17 și 20. Echipele intră în play-out cu punctajul întreg. În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație.

În schimb, la Superligă, poziția pe care termină Hermannstadt la finalul sezonului regular determină automat și programul viitor în faza de play-out.

”Călăreții roșii” nu au mai jucat din vara anului 2021 niciun meci pe teren propriu acasă. Echipa a evoluat mai întâi la Avrig, apoi la Rm. Vâlcea. Lucrările la arena din Șelimbăr au început în urmă cu aproximativ doi ani și jumătate, dar încă nu s-au finalizat. Abia din sezonul viitor, trupa lui Claudiu Niculescu ar putea juca pe noul stadion din Șelimbăr, care va avea 500 de locuri și nocturnă.

șelimbăr vrea să continue la sibiu, dar nu știe dacă este posibil - cornel stănilă: ”hermannstadt are prioritate”

 

Ultima oră

Comentariul meu