piața imobiliară în ”joc de glezne” la sibiu - prețurile apartamentelor bat pasul pe loc
foto Arhivă

Conform unui raport publicat în luna martie de site-ul imobiliare.ro, prețurile vânzărilor de apartament de la Sibiu au stagnat. În comparație, București și Cluj au avut parte de o scădere. 

Imobiliare.ro a postat la începutul lunii martie o situație a evoluției prețurilor pentru apartamente în luna ianuarie în principalele orașe din țară. Sibiu este singurul oraș care a stagnat în ultima perioadă. „În luna ianuarie, așteptările vânzătorilor de apartamente din Sibiu au ajuns la o medie de 1.433 de euro pe metru pătrat util, ceea ce reprezintă o stagnare față de finele lui decembrie. Comparativ cu luna ianuarie 2022, apartamentele din acest centru regional se situează la o diferență de 10,1% (față de o valoare de 1.301 euro pe metru pătrat util)” se arată în raport. 

La București și Cluj prețurile apartamentelor au scăzut 

Conform raportului, în orașele Brașov, Cluj-Napoca, Craiova și Ploiești prețurile pentru apartamente au simțit o scădere față de finele lui decembrie. „În luna ianuarie, așteptările vânzătorilor de apartamente din București au ajuns la o medie de 1.500 de euro pe metru pătrat util, în scădere cu 0,3% față de finele lui decembrie (când costau 1.504 de euro pe metru pătrat). Comparativ cu luna ianuarie 2022, apartamentele din acest centru regional se situează la o diferență de 3,4% (față de o valoare de 1.451 euro pe metru pătrat util)” se arată în articol. 

Apartamentele vechi din Cluj au ajuns la o valoare de 2.340 de euro pe metru pătrat, fiind astfel un declin de 0.3% în luna ianuarie, comparativ cu decembrie. „În ceea ce privește evoluția lunară a prețurilor la locuințele nou-construite, a fost înregistrată o scădere de 4,9% (de la 2.585 de euro pe metru pătrat util). Pe de altă parte, la nivel anual s-a înregistrat o creștere în cuantum de 4,7%, de la 2.348 la 2.459 de euro pe metru pătrat”. 

Prețul apartamentelor din Brașov în creștere

În Brașov, apartamentele au atins o medie de 1.566 de euro pe metru pătrat, în creștere cu 0,3% față de decembrie (de la 1.562 de euro pe metru pătrat) și cu 8% față de ianuarie 2022, când se situau la 1.450 de euro pe metru pătrat. 

O creștere a prețurilor s-a resimțit și în Constanța, Iași, Timișoara și Oradea. Cea mai însemnantă fiind în Constanța, unde suma medie solicitată pentru un apartament „s-a majorat cu 0,5% pe parcursul lunii ianuarie (de la 1.456 la 1.464 de euro pe metru pătrat util) și s-a majorat cu 4,3% la 12 luni (de la 1.403 euro pe metru pătrat util)”. 

Ultima oră

Comentariul meu