prioritate la casierii pentru femei însărcinate sau persoane însoțite de copii sub 5 ani
Sursa foto: Qbebe

Un proiect vizează ca femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile unităților comerciale. 

„Femeile însărcinate și/sau persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile unităților comerciale publice și private, precum și la serviciile oferite de acestea, cu excepția cazurilor în care unitățile respective dețin case de marcat speciale pentru categoriile de persoane enunțate”, prevede proiectul de lege, potrivit Mediafax.

De asemenea, potrivit documentului, se va acorda prioritate la casieriile instituțiilor publice, precum și la serviciile oferite de acestea, femeilor însărcinate, persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani, cu excepția cazurilor în care instituțiile publice dețin case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane.

„În spațiile de parcare de pe lângă clădirile instituțiilor publice și ale unităților comerciale publice și private, precum și în spațiile de parcare organizate, vor fi amenajate, rezervate și semnalizate, cel puțin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de două locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de femeile însărcinate și/ sau persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani”, se arată în proiect.

Proiectul prevede și amenzi pentru nerespectarea drepturilor femeilor însărcinate sau a persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani. Cuantumul amenzilor este între 200 șoi 100.000 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu