ofertă de neratat pentru sibienii care adoptă un câine - “adulmecătorii” îi dresează gratuit
Sursa foto: Digi24

Asociația Animal Life încurajează atât sterilizarea animalelor, cât si adopția acestora. În acest sens asociația vine în ajutorul sibienilor doritori să își mărească familia cu un patruped care își caută o nouă casă. „Adulmecătorii” vor asigura dresaj gratuit pentru cățeii adoptați.

Începând din 1 martie, toate persoanele care vor adopta un cățel din adăpostul Animal Life sau din Adăpostul Public Sibiu vor primi câteva ședințe de dresaj și socializare gratuite. Adulmecătorii împreună cu Animal Life colaborează pentru a dresa cățeii, astfel încât viitorii stăpâni să nu întâmpine probleme de comportament cu patrupedul proaspăt adoptat.

„Un proiect de suflet”

Inițiativa ședințelor de dresaj și socializare gratuite au pornit de la povestea Lunei, o cățelușă abandonată la adăpostul primăriei, după ce inițial a fost adoptată. „Adulmecătorii” și Asociația Animal Life cred că prin această colaborarea vor atrage mai mulți sibieni să adopte patrupezi din cele două adăposturi.

„Ideea a pornit de la Luna și ne-am gândit ce am putea face să ajutăm cățeii cu probleme. Andreea Roseti de la Animal Life a spus că dresajul încurajează alți oameni să adopte. Noi, la Adulmecătorii, ii ajutăm să facă acea legătură între stăpâni și căței. Trebuie să avem în vedere că ei pleacă dintr-un adăpost și trebuie să îi ajutăm să înțeleagă ce înseamnă responsabilitatea. Sunt mulți care și-ar dori un cățel, dar cărora le e frică de ce ține de educarea patrupedului. Este un proiect amplu, greu, pe care l-am făcut din suflet pentru a-i sprijini. Dacă nu există reguli, nu este o armonie, din acest motiv îi ajutăm cu numeroase informații, cum ar fi să îl plimbe pe strada sau să mănânce. Trebuie să vină cu o dovadă că au fost adoptați de la adăpost”, spune Victoria Hadăr, unul dintre sibienii care au pus bazele asociației „Adulmecătorii”.

Pentru a beneficia de dresajul gratuit, posesorii patrupezilor trebuie să vină cu un act doveditor că au fost adoptați de la adăpost.

 

Ultima oră

Comentariul meu