avertisment - bomboanele oferite de ziua femeii conțin până la 10 e-uri

O atenționare transmisă de InfoCons arată că bomoanele oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri.. În plus, cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g la 100 grame de produs.

InfoCons a realizat un studiu pe bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 126 de produse, potrivit Mediafax.

Din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari aceștia variază intre 0 – 10 :

– 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari;

– 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari;

– 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari ;

– 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari;

– 4.8% din produse au 6 aditivi alimentari;

– 4 % din produse au 5 aditivi alimentari;

– 12% din produse au 4 aditivi alimentari;

– 12% din produse au 3 aditivi alimentari;

– 16 % din produse au 2 aditivi alimentari;

– 48% din produse au 1 aditiv alimentar;

Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în produsele ce fac obiectul studiului:

– toate produsele ce au facut obiectul studiului au în componență lecitina (E 322 )

– 25.39% dintre produsele studiate au avut în componență Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476);

– 18.25% dintre produsele studiate au avut în componență acidul citric (E 330 );

Din punctul de vedere al ingredientului principal :

– 70.63 % au ca prim ingredient zaharul;

– 7.93 % au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amaruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagra;

– 5.55 % au ca prim ingredient siropul de glucoza;

– 5.55 % au ca prim ingredient grasimile vegetale;

– 4.76 % au ca prim ingredient masa de cacao

– 2.38 % au ca prim ingredient crema de praline/ crema cu aroma .

Restul produselor au ca prim ingredient : fructele confiate, oua, lichior sau nuca de cocos.

Din punctul de vedere al continutului de substanta uscata de cacao:

– 39.68 % din produse mentioneaza cantitatea de substanta  uscata de cacao;

Cantitatea de substanta uscata de cacao variaza intre : 82 % – 23 %

Valoarea energetică variaza intre între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs;

Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportata la 100 grame de produs;

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g raportata la 100 grame de produs;

Cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g raportata la 100 grame de produs;

Ultima oră

Comentariul meu