csu sibiu a făcut un meci excelent la oradea, dar a pierdut la limită - echipa lui rinkevicius pierde în ultima secundă

În etapa 3 din faza secundă a Ligii Naționale, CSU Sibiu a făcut un meci excelent la Oradea, dar a pierdut la limită, 80-81, deși a condus aproape tot jocul. 

Sibiul a făcut un prim sfert excelent și având multă energie și agresivitate în defensivă, a condus după primul sfert cu 24-17.  În sfertul secund, trupa lui Rinkevicius a avut și 15 puncte avans: 34-19.  În cele din urmă, CSM Oradea a fost condusă cu 35-43 la pauza mare. Sibiul  s-a menținut în avantaj și înaintea actului decisiv, scorul era 52-60. Spiritele s-au încins, iar antrenorul Tomas Rinkevicius a fost eliminat din cauza cumulului de tehnice. Ambele echipe au alternat la conducere în ultimul sfert. Cu cinci minute înainte de final, bihorenii au trecut în avantaj, 66-65.  Sibiul s-a desprins la cinci puncte, dar a avut mari dificultăți la linia de pedeapsă, ratând patru astfel de aruncări în ultimele minute de joc. Whelan a răspuns cu un coș de la semi-distanță cu câteva secunde înainte de final. Oradea a avut atacul cu 13 secunde înainte de final și Tarolis a adus victoria bihorenilor cu un slam-dunk, cu doar două secunde înainte de sirenă. Astfel, scorul final a fost 81-80.

De la CSU Sibiu s-a remarcat Gaston Whelan, cu 18 puncte și 8 pase decisive, Monyea Pratt și Roberts Blumbergs au avut câte 14 puncte și 6 recuperări.

CSU Sibiu joacă cu Dinamo București în etapa viitoare a Ligii Naționale, vineri, de la ora 18. 00. Cu patru victorii și șapte eșecuri, Sibiul este pe locul 4 în Top 10.

Ultima oră

Comentariul meu