Ce să faci dacă ai probleme cu angajatorul?

Nu vom descoperi America prin afirmația că oamenii sunt diferiți. Acest lucru afectează direct adaptarea ta la un anumit mediu, inclusiv la mediul de lucru. S-ar putea să nu te poți regăsi niciodată într-o anumită companie dacă nu ești pe aceeași lungime de undă cu echipa sau șeful. În special, această ultimă relație determină atitudinea ta față de munca și satisfacția ta. Ce să faci atunci când intri în birou cu nasul în vânt și o față îmbufnată? Cum să rezolvi problemele cu angajatorul?

Caută sursa problemei cu angajatorul.

Este cu adevărat un prim pas bun pe care ar trebui să-l faci. Indiferent de ce este problema, analizează-o în detaliu și încearcă să descoperi de ce apare în primul rând. Nu ai primit o creștere salarială de 2 ani? Gândește-te: ești singurul? Faci ceva special și suplimentar la muncă pentru a primi o promovare? Ai solicitat o creștere salarială? Dacă toți din companie nu au auzit de o creștere salarială de când lucrează acolo, este un semn că angajatorul nu este dispus să mărească salariile. În caz contrar, se poate să aștepte o acțiune specifică din partea angajatului pentru a-i acorda o creștere salarială.

Consideri că șeful îți cere prea mult? Primești adesea ore suplimentare și nu mai poți să le faci? Sau primești sarcini care nu sunt în competența ta? Aici apare întrebarea dacă ai spus vreodată „nu” și te-ai opus acestor acțiuni. Angajatorul nu trebuie să știe totul. Până când nu primește un mesaj din partea ta, poate să nu aibă nicio idee că completarea tabelului al cincisprezecelea în Excel te irită săptămâna aceasta.

Acestea sunt doar exemplele celor mai frecvente probleme care pot apărea în relația angajat-angajator. Încearcă să definești cu exactitate ceea ce nu îți place în această situație. Apoi analizează problema și încearcă să evaluezi de ce a apărut. În final, ar trebui să se încadreze în una dintre cele două categorii: Pot să schimb această situație și să rămân în continuare la locul de muncă sau Nu pot rezolva această problemă în situația actuală. Ce să faci atunci când calea spre îmbunătățirea condițiilor depinde de angajator?

Încercați să rezolvați problema împreună cu șeful

Un bun manager va fi dispus să discute cu tine despre problemele care te afectează și va încerca să găsească o soluție pentru ele, dacă va putea. Problemele tale cu suprasolicitarea de sarcini pot fi legate de organizarea timpului de lucru. O privire atentă asupra modului de abordare a fiecărei sarcini poate aduce modificări care îți vor îmbunătăți activitatea. Astfel, vei finaliza sarcinile în timpul stabilit și vei începe să te simți satisfăcut de munca ta.

Chiar și problemele de comunicare dintre angajator și angajat pot fi rezolvate împreună. Sau cel puțin puteți încerca să faceți acest lucru. Nu-ți place când șeful tău se adresează ție într-un anumit mod? Spune-i despre asta. Nu trebuie să te justifici în mod special. Cere o schimbare în modul în care se adresează ție. Un angajator care își respectă angajații cu siguranță va încerca să se adreseze ție într-un mod care te face să te simți bine. În cazul în care nu este dispus să facă acest lucru, nu vrea să vadă problema sau să o rezolve, atunci… poate…

Nouă slujbă? Doar cu Work or Not!

Găsirea unui nou loc de muncă în Satu Mare  sau Iași poate fi o idee bună atunci când nu vezi nicio șansă de rezolvare a problemelor cu actualul tău angajator. Chiar dacă finanțele sunt ok, modul în care îți îndeplinești sarcinile, lipsa de oportunități de dezvoltare sau neînțelegerile constante în comunicare pot fi cu adevărat frustrante! Probabil că într-o nouă companie ai vrea să eviți astfel de probleme. Cum poți verifica aceste aspecte înainte de a începe munca?

Portalul workornot.ro vine în ajutorul tău. Este un loc în care angajații își împărtășesc observațiile despre angajatori. Aceștia descriu istoriile lor, relațiile cu șeful și echipa sau punctualitatea plăților. Comentariile pot reflecta atmosfera din companie – iar acest lucru este o valoare inestimabilă. Este suficient să dedici câteva minute și să citești ceea ce scriu angajații despre compania în care ai dori să lucrezi. În același timp, poți ajuta și alți oameni și să-ți descrii propriile experiențe de la locurile de muncă anterioare. Datorită ție, recrutorii vor putea lua o decizie conștientă, la fel ca tine.

Ultima oră