Consiliul Județean Sibiu a prezentat bilanțul activităților din luna februarie a anului curent. Printre cele mai importante evenimente se numără anunțarea finanțări noului Spital Județean prin POS, aprobarea bugetului pentru 2023, reabilitarea și modernizarea a două centre din județ.
Județul Sibiu a găzduit Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), la care au participat premierul Nicolae Ciucă, miniștri, parlamentari și înalt funcționari. Temele discutate au vizat îmbunătățirea legislației și implementarea de noi proiecte. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că noul Spital Județean va primi finanțare prin Programul Operațional de Sănătate în cadrul unei conferințe susținute la Sibiu. Premierul a vizitat Aeroportul Internațional Sibiu (AIS) unde se derulează cea mai mare investiție a Consiliului Județean Sibiu pentru a vedea cun merg lucrările. Termenul limită de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2023.
În domeniul educației, Consiliul Județean a dat startul lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii nr. 22, termenul limită fiind decembrie 2023. LA Biblioteca ASTRA s-a sărbătorit „Ziua Națională a Lecturii”, unde 40 de școli au fost implicate. Centru de zi „Prichindelul” și CSEI Mediaș au intrat în reabilitare și modernizare. La CSEI Mediaș învață peste 170 de elevi cu cerințe educaționale speciale, iar termen de finalizare decembrie 2023.
A fost aprobat bugetul local al județului Sibiu pentru anul 2023, valoarea acestuia fiind de 584,02 milioane lei, 84 % din bugetul de dezvoltare este asigurat din fonduri europene și guvernamentale. Tot în luna februarie, a fost obținut un vot pozitiv la Bruxelles pentru proiectul președintei Daniela Cîmpean. Președinta CJ Sibiu a susținut proiectul de aviz pe tema Spațiului european privind sănătatea (EHDS), fiind raportor pentru avizul EHDS.
CJ Sibiu a obținut finanțare pentru DJ 141 C, unde se vor moderniza 10,5 Km pe drumul ce face legătura cu județul Alba. Valoarea contractului de finanțare este de 37.108.198,92 de lei cu TVA, iar sursa de finanțare este Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Noi investiții în managementul deșeurilor se vor realiza la Sibiu. Peste 84 de milioane lei vor fi alocați pentru stații de transfer Agnita și Avrig și cinci centre de aporturi voluntar.