video - sirenele au răsunat în tot sibiul - nu vă panicați. este doar un exercițiu

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a desfășurat un exercițiu de alarmare a populației prin intermediul sirenelor din tot județul. Sunt peste 160, iar acestea au fost pornite miercuri, 1 martie, în jurul orei 10:30.

video - sirenele au răsunat în tot sibiul - nu vă panicați. este doar un exercițiu

„Locuitorii Capitalei şi cei din judeţele ţării vor auzi semnalul alarmă la dezastre, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă”, a anunțat IGSU.

La nivelul județului Sibiu există peste 160 de astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate. În țară s-a decis emiterea semnalului ALARMĂ LA DEZASTRE care este compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare. Se pare că sirenele din oraș au funcționat destul de bine, sunetul de alarmare putând fi auzite peste tot în Sibiu. Potrivit IGSU, înștiințarea, avertizarea, pre-alarmarea și alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor.

De asemenea, sistemul de înștiințare-alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, în cazul ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.

În cazul unor situații reale, mai multe informații vor fi transmise prin intermediul mesajelor RO-ALERT, al aplicaţiei DSU şi altor surse ale structurilor pentru situaţii de urgenţă, precum şi posturi radio şi TV.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică