sute de kilograme de brânză și mii de ouă confiscate de dsv sibiu de la un gălățean la o razie în trafic
FOTO arhivă

Luni, inspectori din cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, (DSVSA Sibiu), împreună cu lucrători din cadrul IPJ Sibiu, au efectuat controale în trafic.

Din multitudinea mijloacelor de transport verificate, s-a identificat şi o autoutilitară, cu număr de înmatriculare în judeţul Galaţi, care transporta produse de origine animală, care, din declaraţia conducătorului auto, urmau să fie comercializate într-o unitate situată în judeţul Galaţi, relatează Agerpres.

În urma verificărilor s-a constatat că mijlocul de transport în cauză, nu deţinea autorizaţia sanitar veterinară vizată la zi, termenul de valabilitate fiind depăşit de o perioadă îndelungată de timp şi de asemenea nu s-a putut justifica efectuarea dezinfecţiei acestuia înainte de încărcarea produselor.

În urma verificării produselor alimentare transportate s-a constatat că nu se poate face dovada provenienţei şi calităţii acestora, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, pentru brânza telemea, ouă, cozonaci.

În urma cântăririi s-au constatat, 1261 kg brânză telemea, 3360 ouă de găina, 30 cozonaci.

Pe cale de consecinţă s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, confiscarea produselor şi punerea sub sechestru. Urmând a fi stabilite trasabilitatea şi salubritatea acestora, iar în caz contrar produsele se vor denatura şi incinera de către o societate autorizată în acest sens.

Ultima oră

Comentariul meu