Sibiul, în topul destinațiilor în luna februarie - Numărul rezervărilor au crescut de două ori mai mult față de anul trecut

Hotelurile şi pensiunile din România au înregistrat, în luna februarie a acestui an, de două ori mai multe rezervări decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai populare destinaţii fiind staţiunile de munte şi oraşele mari, potrivit unei platforme hoteliere online.

„Efectul vacanţei mobile pentru elevii din România s-a văzut în turism, astfel că hotelurile şi pensiunile din România au înregistrat de două ori mai multe rezervări ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai populare destinaţii alese de români au fost staţiunile de munte, dar şi cele mai mari oraşe din România alese de turişti pentru city break-uri. S-au rezervat vacanţe de 2-5 nopţi la destinaţie, iar preţurile au variat între 770 lei şi 1.936 lei”, se arată într-un comunicat Travelminit.ro, relatează Agerpres.

Vacanţele au fost favorizate şi de vremea perfectă pentru schi, având în vedere faptul că a nins în mai multe regiuni din ţară şi că pârtiile s-au aglomerat rapid, precizează sursa citată. De asemenea, voucherele de vacanţă continuă să fie un stimulent de bază pentru turismul românesc, fiind utilizate de turiştii care vor să rezerve un sejur la un preţ accesibil. Contextul favorabil pentru vacanţe este susţinut şi de starea de certitudine din prezent în condiţiile în care nu mai există restricţii impuse de pandemie şi nici teama din urmă cu un an, cu impactul uriaş generat de izbucnirea războiului în Ucraina.

Implementarea vacanţei mobile a elevilor le-a dat posibilitatea inspectoratelor şcolare judeţene să aleagă datele acesteia. Astfel, două judeţe din ţară (Ilfov şi Suceava) au avut vacanţa în perioada 6 – 10 februarie, zece judeţe (Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova) au optat pentru vacanţă între 13 şi 17 februarie, iar 30 de judeţe au ales intervalul 20 – 24 februarie.

„Această flexibilitate a datelor de vacanţă a dus la o creştere a numărului de sejururi în România pe tot parcursul lunii. Prin urmare, în februarie, rezervările la cazare au avut parte de o creştere semnificativă, fiind înregistrate cu 121% mai multe rezervări comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. De asemenea, luna aceasta, a crescut numărul rezervărilor de familie cu 38% mai mult în comparaţie cu februarie 2022”, se precizează în comunicat.

În topul celor mai populare destinaţii ale lunii se află Braşov, Bucureşti, Sinaia, Predeal, Buşteni, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Poiana Braşov.

Potrivit datelor tur-operatorului, 55% dintre sejururile planificate în februarie s-au realizat în timpul săptămânii, de duminică până joi, în timp ce 45% dintre rezervări au fost efectuate pe durata weekendului.

După numărul de nopţi rezervate de familiile cu copii, 40% dintre familii au rezervat pentru 2 nopţi, 21% dintre rezervări au fost realizate pentru 3 nopţi, 21% dintre rezervări pentru o noapte, 11% pentru 4 nopţi, în timp ce 7% dintre rezervări au fost pentru mai mult de 5 nopţi.

Preţurile din februarie au variat în funcţie de unitatea de cazare aleasă şi de numărul de nopţi rezervate.

Preţurile medii pentru o familie (2 adulţi, 2 copii) cazată la hotel au fost de 1.321 de lei (pentru 2 nopţi), 1.936 de lei (pentru 3 nopţi) şi 1.895 lei (pentru 4 nopţi) în timp ce preţurile medii pentru o familie (2 adulţi, 2 copii) cazată la pensiune au fost de 847 de lei (pentru 2 nopţi), 1.413 lei (pentru 3 nopţi) şi 1.551 lei (pentru 4 nopţi). Pentru o familie (2 adulţi, 2 copii) cazată într-un apartament tarifele au fost de 770 de lei (pentru 2 nopţi), 1.138 lei (pentru 3 nopţi) şi 1.142 de lei (pentru 4 nopţi).

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul său conţine 7500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi. În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică