șeful ipj sibiu, despre agenții dați afară în cazul mașinii de poliție furate - „ați vrea să fiți coleg cu doi polițiști de care își bate joc un oarecare?”

Doi polițiști din cadrul IPJ Sibiu au fost cercetați disciplinar, la finalul anului trecut, după ce un individ din Roșia a furat o autospecială din curtea instituției, s-a plimbat cu ea prin oraș și s-a dat drept om al legii. În urma anchetei desfășurate, cei doi agenți au fost dați afară din Poliție. Șeful IPJ Sibiu susține că a luat această decizie fiindcă nu își dorește să fie coleg cu doi polițiști „de care își bate joc un oarecare”. 

Poliția a deschis o anchetă în urma furtului autospecialei de la IPJ Sibiu. Doi polițiști au fost trași la răspundere, iar la finalizarea cercetării disciplinare aceștia au fost sancționați grav. „Cercetarea disciplinară a celor doi polițiști s-a finalizat cu aplicarea sancțiunii destituirii din poliție”, spunea, în luna noiembrie a anului trecut, Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Reprezentanții sindicatului DECUS susțineau, la acea vreme, că măsura este mult prea dură, fiind o sancțiune „disproporțională comparativ cu gravitatea abaterii”. Aceștia spuneau, de asemenea, că cei doi oameni ai legii sunt printre „cei mai de calitate polițiști pe care îi are IPJ Sibiu”.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu a făcut declarații cu privire la acest subiect. „Puneți-vă în locul meu. Ați vrea să fiți coleg cu doi polițiști de care își bate joc un oarecare, umilindu-i în cel mai rău mod posibil?”, a spus Tiberiu Ivancea într-o conferință de presă organizată miercuri la Sibiu. 

MAI MULTE DETALII DESPRE FURT, AICI

Vă reamintim că, în noaptea de 20 spre 21 octombrie, un tânăr în vârstă de 23 de ani din Roșia a furat o autospecială de la sediul Poliției din Sibiu, s-a plimbat câteva ore cu ea prin oraș, a oprit oameni în trafic și a cerut chiar și mită. După toate joaca de-a polițistul, individul a abandonat mașina în Daia. Oamenii legii au reușit să îl prindă după ce un șofer a sunat la 112 și a reclamat că un bărbat băut, îmbrăcat în civil, se află la volanul unei autospeciale de poliție. 

Tânărul din Roșia se numește Darius Nicolae Galea și, cu doar câteva ore înainte să joace rolul de polițist, el a fost prins băut în trafic. Echipajul care l-a oprit l-a dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, apoi l-a adus la Biroul Rutier pentru a întocmi dosarul penal. Atunci, pentru câteva clipe, bărbatul a rămas singur într-o încăpere, unde se aflau mai multe chei auto. Acela a fost momentul în care individul a luat o cheie din cui, iar când a fost lăsat să plece, a încercat să vadă unde se potrivește, a găsit o mașină și și-a făcut de cap. (VEZI AICI DETALII) 

Ultima oră

Comentariul meu