sediul secției de poliție din șelimbăr, într-o stare precară - ivancea: „suntem în chirie acolo, intenționăm să ne mutăm”
Sursa: Google Maps

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, de pe strada Revoluției, va intra într-un proces amplu de modernizare. Lucrările, finanțate prin PNRR, vor dura doi ani, iar valoarea investiției prin care se are în vedere creșterea eficienței energetice a clădirii se ridică la peste 15 milioane de lei. Alte sedii de poliție din județ vor intra în renovare în viitor, însă în acele cazuri lucrările se vor efectua cu fonduri proprii. Între timp, anul acesta urmează o schimbare în ceea ce privește postul de poliție din Șelimbăr.

Șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că în județ nu mai sunt atât de multe sedii de poliție care să se afle într-o stare precară, date fiind modernizările din ultimii opt ani. Vor urma lucrări, din fonduri proprii, și la clădirile unde nu s-a intervenit până acum. 

Sediul postului de poliție din Șelimbăr, spre exemplu, se află într-o situație precară. Șeful IPJ spune însă că acela este un spațiu închiriat, urmând ca anul acesta să se găsească o soluție pentru a se muta în altă locație. „Da, avem o evaluare din teren, dar nu mai sunt atât de multe sedii de poliție a căror stare este precară. În ultimii 7-8 ani am modernizat majoritatea sediilor de posturi de poliție din județ. Mai sunt câteva, pe care le avem în vedere din fonduri proprii pentru reabilitare. (…) La Șelimbăr nu este sediul nostru, stăm în chirie acolo și încercăm de ani de zile să găsim o variantă. Cred că o găsim anul ăsta, o să ne mutăm din acel sediu. Este o situație juridică neclară acolo și de aceea s-a ajuns în această situație, proprietarii neinvestind acolo nicio sumă în ultimii ani, astfel încât sediul arată așa cum știți. Nu aș putea să vă spun cât e chiria, dar nu este atât de mare, dacă nu greșesc, în jur de 2.000 lei pe lună”, a spus Ivancea.  

Ultima oră

Comentariul meu