sediul ipj sibiu intră în renovare - peste 15 milioane de lei băgați în modernizarea clădirilor de pe strada revoluției

Sediul Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu va intra în renovare. Lucrările au ca scop modernizarea energetică, iar investiția totală este de peste 15 milioane de lei.

În cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri, 1 martie, Tiberiu Ivancea, șeful Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu a transmis faptul că în luna februarie la nivelul MAI a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul intitulat „Modernizaren în vederea creșteri eficenței energetice a sediului Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu”.  Proiectul este finanțat prin Planului Național de Redresare și Reziliență iar beneficiarii investiției sunt Ministerul Afacerilor Interne în calitate de lider de parteneriat și Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu.

Vor fi implementate sisteme de alimentare cu energie din surse regenerabile

Sediul de pe strada Revoluției nr. 4-6, respectiv corpurile C1 și C2 vor intra în renovare. Valoarea totală a investiției cu TVA se ridică la peste 15 milioane lei, respectiv 15, 28 milioane lei. Durata de realizare a investițiilor este de 24 de luni. „Obiectivul general este reprezentat de creșterea eficienței energetice, gestionarea eficientă a energiei și reducerea costurilor de întreținere a sediului de reședință a Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, prin reabilitarea termică și modernizarea instalațiilor aferente obiectivului” a spus Tiberiu Ivancea, șeful Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu.

Obiective specifice sunt reprezentate de anveloparea clădirilor Corp C1 și C2, realizată la nivelul pereților exteriori, a planșeelor peste ultimul nivel, instalarea sistemelor de alimentare cu energie din surse regenerabile, modernizarea sistemelor de energie termică, prin schimbarea cazanelor vechi cu cazane noi mai eficiente în condensație. Lucrările vor începe spre sfârșitul anului, iar aceasta reprezintă una dintre cele mai mari investiții de până acum.

Ultima oră

Comentariul meu