csu sibiu a transferat un croat - fundașul paolo marinelli, al șaselea stranier din lot

BC CSU Sibiu l-a transferat pe croatul Paolo Marinelli, pentru a completa lotul pregătit de Tomas Rinkevicius pentru a doua parte a sezonului.

Fundașul Paolo Marinelli are o înălțime de 1.91 metri și evoluează la pozițiile 1-2. Până de curând, Paolo a evoluat în liga secundă din Franța, la Evreux. După transferul lui Marinelli, tehnicianul Rinkevicius  va avea la dispoziție șase jucători străini, din care doar trei se vor regăsi pe parchet în același timp, după ce ”Legea Novak” va avea aplicabilitate.

”Abia aștept să ajung la Sibiu și să îmi cunosc echipa. Cred că este un mediu bun pentru mine și voi face totul pentru a-mi ajuta echipa până la finalul sezonului. Știu că echipa este susținută de o galerie grozavă și că e plăcut să joci la Sibiu”, a spus Paolo Marinelli pentru pagina de socializare a clubului sibian.

Pentru Evreux a jucat 19 partide în LNB Pro B și a avut medii statistice de 7.9 puncte, 3.5 pase decisive, și 1.8 recuperări.

Noul jucător al Sibiului are un CV stufos și a mai evoluat la echipele de seniori KK Split, Olimpija Ljublijana, Cibona Zagreb, Krka Novo Mesto, Dzukija Altyus, Adria Skrljevo și Belfius Mons-Hainaut. De-a lungul carierei sale, Paolo a strâns meciuri în EuroCup, FIBA Europe Cup și Liga Adriatică.

La nivel de juniori, cu naționala Croației, Marinelli a strâns trei medalii europene:  aur la Campionatul European U16 din 2011, argint la Campionatul European U18 din 2013 și bronz la Campionatul Mondial U17 din 2012.

CSU Sibiu revine pe parchet în data de 4 martie (ora 19.00), în deplasare, cu liderul CSM CSU Oradea. Sibienii sunt pe locul 4 în grupa 1-10 a Ligii Naționale,  cu un bilanț de patru victorii și șase înfrângeri.

 

Ultima oră

Comentariul meu