Agresorii din Sibiu acuzați de violență domestică, monitorizați cu brățări electronice - „Se va implementa la anul”
foto: arhivă

Din luna octombrie a anului trecut este funcțional sistemul informatic de monitorizare electronică. Proiectul pilot funcționează, deocamdată, doar în municipiul București și în județele Iași, Mureș și Vrancea. Anul viitor va fi pusă în practică cea de-a doua etapă, astfel încât persoanele pe numele cărora există ordine protecție să fie monitorizate cu brățări electronice. Inclusiv agresorii acuzați de violență domestică din Sibiu vor fi monitorizați astfel. 

Victimele violenței domestice, dar și agresorii din Sibiu, vor fi monitorizați, începând cu anul viitor, cu ajutorul brățărilor electronice, potrivit șefului IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea. „În momentul de față discutăm doar despre introducerea lor (n.red.: brățărilor electronice) în ceea ce înseamnă violența intrafamilială. Se vor introduce, vom intra și noi în etapa a doua a implementării acestui program, începând cu luna ianuarie 2024. În anumite condiții va fi posibilă această monitorizare”, a spus, miercuri, într-o conferință de presă, șeful IPJ Sibiu. 

Sistemul de monitorizare electronică este format dintr-un kit care cuprinde o brățară ce se prinde de piciorul agresorului sau, după caz, de încheietură, un telefon mobil care are instalat un sistem de urmărire și pe care agresorul este obligat să îl țină asupra lui încărcat. În caz contract, se va declanșa alarma. De asemenea, victima va primi un telefon mobil pe care va avea obligația să îl țină asupra sa pentru a putea fi avertizată de producerea unei alerte, cum ar fi alerta de apropiere, de părăsire a imobilului. 

Ultima oră

Comentariul meu