VIDEO - Buncărul în care trăiește președintele Ucrainei - Zelenski și-a pus deoparte costumul pentru ziua victoriei
foto Captură video The Telegraph

Imagini inedite din buncărul președintelui Volodimir Zelenski au fost difuzate în premieră la un an de la invadarea Ucrainei, în cadrul unui documentar.

Zelenski trăiește modest, departe de soție și copii, pe care îi vede destul de rar. Spune că așteaptă ziua victoriei, iar pentru această ocazie și-a pus deoparte un costum, relatează Digi24.

Volodimir Zelenski: Nu o să vă surprind cu nimic. Îmi cer scuze, dar suntem obișnuiți să stingem luminile peste tot, încercăm să facem economie cât de mult putem. A devenit obișnuință.

Aflat în zona Administrației Prezidențiale de la Kiev, buncărul lui Volodimir Zelenski nu are nimic de-a face cu grandoarea la care mulți s-ar aștepta, atunci când vine vorba despre locuința unui șef de stat. Biroul președintelui are pereții îmbrăcați în lemn, iar tablourile și mobilierul învechit, duc inevitabil cu gândul la era sovietică.

Nici dormitorul președintelui, aflat în camera alăturată nu inspiră în vreun fel opulență. Președintele Ucrainei are în cameră o chiuvetă simplă, albă, ce amintește de căminele studențești. Un pat de o persoană, o pereche de pantofi sport în apropiere, un televizor și draperii vechi, opace, care acoperă un perete fără geamuri completează locuința de război a lui Zelenski.

Cel mai greu lucru din ultimul an, spune președintele, a fost să stea departe de soție, copii și mai ales de părinții lui, pe care nu i-a văzut de când a început războiul. În ciuda greutăților, președintele Ucrainei își păstrează optimismul. În debaraua de lemn pe care o folosește pe post de dulap, Zelenski și-a pus deoparte costumul pe care îl va purta în ziua victoriei.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu