criză de șoferi la tursib - sindicatul trage un semnal de alarmă: ”nu atragem forță de muncă”
Sursa: Facebook/Tursib

Lipsa șoferilor este una dintre cele mai mari probleme pe care firma de transport în comun Tursib le are la momentul de față. Sibienii nu mai sunt interesați să candideze pentru posturile de șoferi de autobuz.

În cadrul dezbaterii Statutului Personalului din Transportul Public, Dumitru Gogea, reprezentant al Sindicatului liber TPL Sibiu, a adus în discuție lipsa candidaților pentru postul de șofer, fapt ce generează o serie de alte probleme printre care și munca peste program pentru angajați.

„Aș vrea să aduc în atenție problema angajărilor. Trebuie să vă gândiți că noi nu atragem forță de muncă și avem un mare deficit la capitolul acesta, ceea ce înseamnă muncă în plus pentru cei care sunt angajați. Acest lucru înseamnă ore suplimentare, mult peste normă. Faptul că vin, se angajează și renunță după câteva luni de zile, lasă un mare semn de întrebare. În momentul în care vă veți uita la acest „Statut” veți înțelege că nu este un moft al sindicatelor, acesta vine din o necesitate și este un pas către normalitate”, spune Dumitru Gogea, reprezentant al Sindicatului liber TPL Sibiu.

Reprezentanții tuturor sindicatelor din transportul public din România și-au dat întâlnire marți, la Camera Deputaților, pentru a dezbate, împreună cu parlamentarii, un proiect de lege privind Statutul Personalului din Transportul Personalului din Transportul Public Urban și Metropolitan. Statutul prevede o lege care să ridice la nivel național standardele de muncă și de salarizare ale lucrătorilor din transportul public.

 

Ultima oră

Comentariul meu