cisnădienii, terorizați de câinii maidanezi - oamenii nu se mai pot plimba prin parc - „de trei ori m-au fugărit”
foto: arhivă

O zi ne mai desparte de primăvară, sezonul în care toată natura revine la viață și care îi face pe oameni să petreacă mai mult timp în aer liber. Mai mulți cisnădieni nu se pot bucura cum se cuvine de zilele calde ce vor urma în parcul de pe strada Măgurii din oraș și nici pe drumul către Cisnădioara, iar asta din cauza câinilor fără stăpân. Mulți dintre ei evită zona de mai multe luni de zile, de frică să nu fie atacați. Poliția Locală a primit mai multe sesizări și încearcă să rezolve situația. 

Cisnădienii care locuiesc în zona străzii Măgurii din oraș nu mai au unde să se relaxeze. În parcul din apropierea locuințelor lor, câinii fără stăpân și-au făcut culcuș. Oamenilor le este frică să se plimbe în această zonă de frică să nu fie mușcați.

„Nu mai putem ieși în oraș din cauza câinilor comunitari. Eu am doi câini și sunt nevoită să ies pe rând cu ei, fiindcă de trei ori m-au fugărit. Câinii maidanezi sunt prezenți atât în parcul de pe strada Măgurii, cât și pe drumul spre Cisnădioara. Nu mai pot merge mai departe de parc. De fapt, nimeni nu se mai plimbă în această zonă, fiindcă ei sunt stăpâni acolo. Îmi este milă de ei, sunt și eu stăpân de animale, dar cineva trebuie să se ocupe de ei, să rezolve problema. Am plătit pentru acel parc și vrem să ne folosim de el și să fim în siguranță”, a spus o cititoare Ora de Sibiu. 

CITEȘTE ȘI: Doi dresori sibieni explică pașii care ne pot apăra de câinii agresivi

Femeia spune că a luat legătura și cu Poliția Locală Cisnădie și a făcut o sesizare. „Vine primăvara și noi nu putem să ne plimbăm în natură. Foarte multă lume este nemulțumită. Sus, spre Măgura, ieșea multă lume. Acum nu se mai pune problema să meargă spre pădure”, a mai spus aceasta. 

Ora de Sibiu a luat legătura și cu agenții poliției locale. Aceștia spun că au primit mai multe sesizări în ultima perioadă și că vor lua măsuri. „Cunoaștem această situație, am fost informați de către cetățeni, care au făcut sesizări. Sunt câini maidanezi, câteodată sunt în parc, câteodată nu. În orice caz, noi am luat legătura cu firma de ecarisaj din Mediaș cu care avem contract și vom stabili o zi în care să vină. Din fericire, câinii nu au mușcat pe nimeni”, spun reprezentanții Poliției Locală Cisnădie. 

Ultima oră

Comentariul meu