foto: turiști blocați la bâlea lac, după ce telecabina a fost oprită - au coborât cu ajutorul salvamontiștilor 
foto: arhivă

Mai multe familii au mers sâmbătă într-o drumeție la Bâlea Lac și au hotărât să petreacă noaptea la cabană. Duminică dimineața, când au vrut să coboare, nu au mai putut, iar asta fiindcă telecabina a fost oprită din cauza viscolului puternic. Turiștii au fost coborâți de către salvamontiști luni dimineața.  

Aproximativ 30 de turiști au fost nevoiți să rămână la Bâlea Lac deoarece telecabina nu a putut fi pusă în funcțiune date fiind condițiile meteo, potrivit Antena3, citat de Libertatea. Decizia a fost luată de administratorii telecabinei din cauza viscolului. Șeful Salvamont spunea, duminică după-amiaza, că se încearcă punerea în funcțiune după ora 17:00, atunci când vântul nu va mai bate tare. 

„Sunt turiști veniți de la începutul weekendului, au locuri de cazare la pensiunile din zonă. Colegii mei de la Salvamont Sibiu și Argeș au capacitate de primire a turiștilor în această situație și dacă mai apar oameni în zona de creastă și vor să rămână peste noapte, cu siguranță vor rămâne”, a spus șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, duminică, la Digi24. 

foto: turiști blocați la bâlea lac, după ce telecabina a fost oprită - au coborât cu ajutorul salvamontiștilor 

Ulterior, șeful Salvamont a revenit cu informații, precizând că, cel mai probabil, turiștii vor pleca de la cabana Bâlea Lac abia luni dimineața. „Singura variantă să mai plece în seara aceasta este dacă mai scade vântul. Să vă explic. Vântul activează senzorii de la telecabină si aceștia nu permit pornirea, totul este automatizat, nu pleacă telecabina singură, nu de noi depinde”, a spus Cornoiu pentru Libertatea. 

Turiștii au fost coborâți de la Bâlea Lac luni dimineața cu ajutorul salvamontiștilor. Potrivit șefului Salvamont Sibiu, unul dintre ei era accidentat. 

Ultima oră

Comentariul meu