mai mult de jumătate din șelimbăreni și-au plătit taxele online - primarul marius grecu: "este doar o mică parte din ceea ce înseamnă smart șelimbăr"
Primăria Șelimbăr a anunțat printr-o postare pe rețelele sociale faptul că nu mai puțin de 67% dintre locuitori și-au plătit taxele online de la începutul anului 2023 și până în prezent. Anul trecut, mai mult de jumătate din încasările primăriei au fost prelucrate de asemenea, electronic. Este vorba de suma de 4,29 milioane de lei care a fost virată în conturile sale prin mijloace electronice în 2022, făcând astfel din această comună una dintre cele mai “inteligente” localități din județ.
”Încurajarea plății taxelor și impozitelor prin intermediul sistemelor electronice este doar o mică parte din ceea ce înseamnă Smart Șelimbăr. O lungă serie de modernizări ale sistemului fac parte din strategia de dezvoltare a Șelimbărului 2021- 2027, iar aici intră info-chioșcurile și docubox, ca să dau doar câteva exemple, prin care cetățenii pot interacționa mult mai rapid cu autoritatea locală, la orice oră”, susține primarul comunei, Marius Grecu.
Conform datelor transmise de Primăria Șelimbăr, procentul de plată prin sistemul electronic a fost în 2021 de 48,2%, în 2022 de 52,4%, iar în 2023 este, până în acest moment, de 67,94%, iar în acest an, dintr-un total de 2,19 milioane de lei încasate, 1,49 de milioane au intrat prin mijloace electronice.
Primăria Șelimbăr a fost una dintre primele administrații locale care a introdus posibilitatea plății online a impozitelor și taxelor, ca parte a strategiei “smart”. Astfel, contribuabilii pot achita orice taxă simplu, de la domiciliu, accesând un calculator sau chiar prin intermediul unui telefon mobil.

Ultima oră

Comentariul meu