a fost autorizat primul test combinat pentru gripă și răceală - poate fi folosit acasă

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) a aprobat un test combinat, primul de acest fel, care poate fi utilizat acasă, pentru detectarea simultană a gripelor și COVID-19, oferind astfel oamenilor o soluție simplă pentru a afla cauza simptomelor lor respiratorii.

Testul Lucira COVID-19 & Flu Home, care poate fi cumpărat fără rețetă, utilizează mostre nazale autocolectate și oferă rezultate în aproximativ 30 de minute, a precizat FDA, potrivit Associated Press. Este primul test care combină COVID-19 la domiciliu și gripa. Testul a primit o autorizație de utilizare de urgență, care facilitează disponibilitatea „contramăsurilor medicale” în timpul urgențelor de sănătate publică, potrivit Mediafax.

Jeff Shuren, directorul Centrului pentru Dispozitive și Sănătate Radiologică al FDA, a numit autorizația „o etapă importantă în ceea ce privește asigurarea unui acces mai mare al consumatorilor la testele de diagnosticare care pot fi efectuate în întregime la domiciliu”. Agenția a precizat că testul este destinat persoanelor „cu semne și simptome compatibile cu o infecție a tractului respirator” și a spus că poate fi folosit pe copii cu vârsta de doar 2 ani.

„Persoanele care au rezultate negative la teste și care continuă să aibă simptome de febră, tuse și/sau dificultăți de respirație pot avea în continuare o infecție respiratorie și ar trebui să ceară asistență medicală la furnizorul lor de asistență medicală”, a declarat agenția.

Ultima oră

Comentariul meu