pmp nu exclude alianțele cu alte partide pentru un candidat la primăria sibiu - ariton: „când vom găsi un candidat cu șanse reale să câștige, de ce nu?”

Ion Ariton, vicepreședintele Regiunii Centru a Partidului Mișcarea Populară (PMP), a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că nu exclude alianțele cu alte partide politice pentru candidatul la Primăria Sibiu. Acesta consideră că este însă prea devreme pentru astfel de discuții deoarece, acum, prioritare sunt alegerile europarlamentare din 2024. „Când vom găsi un candidat cu șanse reale să câștige, de ce nu? Eu zic că este totuși prea devreme să discutăm despre acest lucru”, a spus Ariton. 

PMP Sibiu nu are deocamdată un candidat pentru funcția de Primarul al municipiului Sibiu dar, atunci când îl va alege, nu va exclude eventualele alianțe cu alte partide politice. „În momentul în care s-ar găsi un candidat într-adevăr cu șanse reale de a câștiga Primăria Sibiu, de ce nu? (n.red.: referitor la alianțele cu alte partide politice). Au mai fost situații când echipe politice au susținut un singur candidat, dar eu zic că este prea devreme să discutăm despre acest lucru”, a spus Ion Ariton.

Pentru PMP Sibiu prioritare sunt alegerile europarlamentare de anul viitor. Ariton spune că partidul nu își mai dorește surprize precum cele de la alegerile anterioare. „Vine anul 2024 cu prima rundă de alegeri, cele europarlamentare. O să ne axăm pe acest prim test și în situația în care comunitatea sibiană și clasa politică sibiană va dori să susțină un candidat, putem discuta, ca partid democrat, oricând pe această temă. Dar, repet, pentru noi nu este prioritară această temă, ci pregătirea alegerilor și, bineînțeles, câștigarea unui procent foarte bun. Aceasta este și gândirea conducerii centrale, ca să nu mai avem neplăcuta surpriză de acum trei ani, când pentru câteva mii de voturi, nu am intrat în Parlamentul României. Ne dorim, chiar și în situația în care mergem pe picioarele noastre, deci dacă partidul va rămâne singur în alegeri, sunt convins că de această dată vom trece pragul de 5%, dar într-o alianță, având un alt procent, de ce nu, să sperăm și la participarea într-un guvern. Atunci se pot promova politicile partidului, când ajungi într-o poziție executivă prin care poți face ceva pentru comunitatea ta”, a adăugat Ion Ariton. 

Ultima oră

Comentariul meu