video hermannstadt caută prima victorie din acest an, la sf. gheorghe - marius măldărășanu: ”trebuie să vină un restart din sufletul jucătorilor”
FOTO Captură video

Sepsi și Hermannstadt, două echipe care nu au reușit deloc să câștige în acest an se înfruntă sâmbătă, de la ora 14.30, la Sf. Gheorghe, în etapa 27 din primul eșalon.

Covăsnenii au bifat totuși în acest an trei puncte la ”masa verde”, 3-0 cu U Craiova 1948. Cristiano Bergodi este sub presiune, după ce Sepsi este pe locul 6, cu 38 de puncte, doar cinci mai multe decât U Craiova 1948 și Petrolul Ploiești și își vede amenințat locul de play-off. Dacă nu suferea penalizarea de nouă puncte, FC Hermannstadt era și ea în luptă pentru play-off. Așa, însă, sibienii sunt pe locul 11, cu 26 de puncte și se uită cu teamă în jos.

Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Sepsi!

Antrenorul sibienilor, Marius Măldărășanu își dorește ca echipa sa să fie mai puternică din punct de vedere mental, capitol la care suferă în acest an.  ”Sepsi a schimbat sistemul din această iarnă, ei își doresc ultimul loc de play-off, care încă se joacă, acest loc 6. Sepsi va da totul, este agresivă și în deplasare, dar mai ales acasă. Ne așteptăm la un presing sus, va trebui să fim puternici și fizic și mental. Fizic suntem puternici, dar îmi doresc ca și mental să fim la nivelul care ar trebui, pentru a pune probleme. Lucrăm la asta, dar oricât am vrea să îi motivăm și orice le-am spune, trebuie să revină un restart din sufletul lor, sunt aceiași care au avut un parcurs foarte bun în tur, cu încredere, au făcut jocuri foarte bune împotriva unor echipe importante” a afirmat ”Măldă” la conferința de presă susținută vineri, la Sibiu.

”Putem câștiga, cum am făcut cu Farul, CFR și Craiova”

Tehnicianul spune că un succes la Sântul Gheorghe ar fi unul foarte important și ar reda echipei moralul care îi lipsește în aceste momente dificile. ”Va trebui să jucăm, altfel Sepsi pune presiune și cu publicul și datorită calităților jucătorilor, dacă doar ne vom apăra, atunci va fi foarte greu. Trei puncte ar fi aur pentru noi, mai sunt trei etape și apoi urmează play-out-ul, cu cât mai multe puncte vom avea, cu atât mai bine. Totul se joacă pe teren, putem câștiga cum am făcut-o cu Farul, CFR, Craiova, o putem face și cu Sepsi. Avem nevoie de o victorie pentru a ne recăpăta încrederea pe care am avut-o la un moment dat ” a declarat Marius Măldărășanu, care a fost antrenat în trecut de Cristiano Bergodi.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Presiune mare pe Bergodi

În tur, Sepsi a învins cu 2-1 la Mediaș și a fost primul eșec din acest sezon pentru Hermannstadt. ”Am avut 1-0, am pierdut pe final din două faze fixe, dar este istorie, acum va fi alt meci. Sepsi merită în play-off, datorită a tot ceea ce se întâmplă acolo, infrastructură, club care a crescut ușor, ușor, calitatea jucătorilor și un antrenor cu mare experiență, pe care l-am avut și eu” a spus Marius Măldărășanu. Sibienii au obținut singurele două victorii contra lui Sepsi în primele două confruntări directe, în 2018/2019. De-atunci, Sepsi are trei victorii și s-au înregistrat patru remize. ”Dacă nu vom câștiga cu Hermannstadt, adio play-off chiar dacă avem acum cinci puncte avans față de FCU Craiova 1948. Nu concep să nu câștigăm cu Hermannstadt, acest meci este foarte important”, a avertizat zilele trecute Laszlo Dioszegi, patronul celor de la Sepsi.

Echipa lui Marius Măldărășanu a scos două remize în ultimele cinci partide, marcând un singur gol în această perioadă! În deplasare, însă, Hermannstadt este destul de eficientă și a acumulat  17 puncte.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Iancu și Opruț sunt absenți

Fundașul stânga Raul Opruț a a fost din nou avertizat în ultima partidă, cu UTA și având cumulul de galbene, va rata partida programată sâmbătă, la Sfântu Gheorghe.  Antrenorul Marius Măldărășanu a anunțat că nu va conta încă pe ultimul venit, Gabi Iancu.  ”Iancu este apt, probabil din meciul următor va fi cu noi, dar el nu este încă 100%. Nu am vrut să riscăm, este în urma cu pregătirea. Ușor, ușor, își va recăpăta ritmul, dar trebuie să avem răbdare. Nu vrem să facem greșeli și pentru un meci să îl pierdem până la final” a explicat tehnicianul lui FC Hermannstadt. În schimb, Ionuț Stoica și Baba Alhassan sunt recuperați după accidentări mai vechi și ar putea reveni în lot pentru această deplasare.

 

Ultima oră

Comentariul meu