csc șelimbăr reia campionatul cu o deplasare grea – sibienii pornesc cu șansa a doua la iași

Neînvinsă în amicalele din această iarnă, CSC 1599 Șelimbăr dispută primul joc oficial din acest an sâmbătă, în deplasare, cu Poli Iași, principala favorită la promovare.

Dacă Iașiul este pe 2 și aproape sigură de participarea în play-off, Șelimbăr este pe 12, fără a avea griji cu retrogradarea, dar și fără aspirații la play-off. Sibienii au ajuns de joi la Iași, fără Manole și Visic, care sunt accidentați.

Iașiul este redutabilă acasă, unde a adunat 19 puncte din 21 posibile și a primit un singur gol! În iarnă a adus jucători importaanți, ca Robert Ion (Farul), Matija Katenec (NK Varazdin), Alexandru Musi (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj) și Jakub Vojtus (Rapid).

Șelimbăr a bifat în deplasare trei victorii și patru înfrângeri, însă este schimbată complet după transferurile din această iarnă.

La capitolul achiziții, trupa lui Claudiu Niculescu îi are acum pe Adrian Voicu (Chiajna), Ștefan Visic (Progresul Spartac), Raul Palmeș (Concordia Chiajna), Nini Popescu (Gloria Bistrița Năsăud), Florinel Mitrea (”U” Cluj), Alexandru Roșca (UTA), Nestorly Lumbu (Liga a treia din Elveția), Robert Răducioiu (Sepsi OSK 2) și Ionuț Năstăsie (Hermannstadt). Au părăsit echipa: Curtean, Dandea, Riza, Raicea, Silveanu, O. Ursu, Ciocâlteu, Cîrstean, Boboc, Man, Hulpușiu și Tătar.

Partida din Copou este una specială pentru Claudiu Niculescu, deoarece antrenorul sibienilor își înfruntă fosta echipă. Tehnicianul lui Șelimbăr a stat pe banca Iașiului în primele nouă meciuri din campionat și a înregistrat cinci victorii, două remize și două înfrângeri. Acesta a fost îndepărtat după jocul din etapa a 9-a, 1-3 cu Ripensia Timișoara. Niculescu a lăsat Iașiul  pe locul 5, cu 17 puncte, la un punct de locul 2 promovabil direct și la trei lungimi de lider.

Oficialii clubului ieșean se tem de jocul cu Șelimbăr și de setea de revanșă a fostului lor antrenor. ”Cu siguranță și Claudiu Niculescu, chiar dacă ne-am despărțit amiabil, are o ambiție personală să obțină ceva în Copou”, a declarat președintele lui Poli Iași, Cornel Șfaițer.

Meciul Poli Iași – CSC 1599 Șelimbăr, din etapa a 17-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11.00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu”.

Echipă probabilă CSC 1599 Șelimbăr: Mitrovic – Palmeș, R. Crișan, Lumbu, Mitrea – Buzan, Al. Luca, Năstăsie, N. Popescu – Ad. Voicu, Gele.

Ultima oră

Comentariul meu