stadiul proiectului zonei metropolitane sibiu - bibu: „e gata statutul” - urmează consultările cu primarii 

Viceprimarul Sibiului Corina Bokor și consilierul local Adrian Bibu au oferit noi detalii despre stadiul proiectului Zonei Metropolitane Sibiu. Potrivit acestora, statutul a fost definitivat, urmând ca în curând draftul să fie prezentat primarilor și să înceapă consultările. 

Despre Zona Metropolitană Sibiu se vorbește de mulți ani. Lucrurile au început să prindă contur, iar în curând se vor face noi pași, fiindcă statutul a fost finalizat. Primarii care intenționează să adere vor primi în perioada următoare un draft pentru a-l analiza. 

„Pentru noi Zona Metropolitană rămâne o prioritate. S-au întârziat niște lucrări pentru că s-a muncit mult la statut. Urmează să inițiem acest proiect cu mențiunea că noi am lucrat pe partea de statut, l-am trimis colegilor din aparatul primăriei. Vă spun că astăzi (n.red.: joi) am primit un mesaj de la doamna Andreea Patachi că e gata. Dacă totul e în regulă, după ce discutăm cu FDGR, sperăm ca luna viitoare să îl depunem, după consultarea cu primăriile din Zona Metropolitană, să vedem cine va intra în zonă. Eu estimez că luna viitoare vom depune acest proiect sau în maxim două luni”, a spus consilierul PNL Adrian Bibu. 

Corin Bokor, viceprimarul Sibiului, a confirmat. „Aceleași informații le am și eu, a fost transmisă varianta finală de draft. Aceasta trebuie discutată cu toți cei care sunt interesați în dezvoltarea zonei metropolitane, pentru a găsi forma finală. Această formă va trebui supusă comisiilor de specialitate, iar apoi aprobată în Consiliul Local al fiecărui UAT”, a spus Bokor. 

Detaliile despre pașii făcuți pentru punerea pe picioare a proiectului zonei metropolitane au venit în urma unei intervenții făcute de consilierul PSD Cătălin Stanciu. Acesta a cerut detalii despre proiect, întrebând dacă mai reprezintă o prioritate. Cât despre statutul zonei metropolitane, care a fost finalizat zilele acestea, Stanciu spune că, din experiența pe care a cumulat-o în urma proiectelor din regiune, nu ar fi trebuit să dureze doi ani și jumătate pentru a fi gata. 

Ultima oră

Comentariul meu