soma, trasă la răspundere pentru deszăpezirea de mântuială - stanciu: „orașul a fost curățat dezastruos”
Sursa: Facebook/Cătălin Stanciu

Primăria Sibiu ar trebui, mai întâi, să penalizeze societatea de salubrizare SOMA pentru că nu a asigurat serviciile corespunzătoare de deszăpezire în municipiu, iar mai apoi să amendeze cetățenii care nu au curățat trotuarele din fața propriilor imobile, a susținut consilierul Cătălin Stanciu (PSD) în ședința Consiliul Local de joi. Acesta a adăugat că operatorul anterior a fost arătat cu degetul din cauza utilajelor mult prea mici însă, după părerea lui, la acea vreme orașul era mult mai curat decât este în prezent. 

Sibiul a fost acoperit de nămeți în urma ninsorii abundente (și singura serioasă din acest sezon) de la începutul lunii februarie. Municipalitatea anunța, la câteva zile distanță, că sibienii care nu au curățat trotuarele din fața propriilor imobile vor fi somați, iar mai apoi sancționați. 

VEZI ȘI: Somații pentru aproape o sută de sibieni – Nu au deszăpezit trotuarele

Consilierul Cătălin Stanciu a adus în discuție, în ședința Consiliului Local de joi, faptul că nu doar cetățenii sunt obligați să curețe zăpada din fața casei, ci și instituțiile din fața sediilor. În multe cazuri, acest lucru nu s-a întâmplat. 

„Din cauza ninsorii, orașul a fost, într-o formă sau alta, din punctul meu de vedere, dezastruos curățat de societatea care Răspunde, de anul trecut, de această activitate. Citeam în presă că Poliția Locală urmează să dea amenzi cetățenilor, că au fost somați fiindcă nu au deszăpezit trotuarele din fața propriilor imobile. Întrebarea mea este: Poliția Locală are în vedere să amendeze și instituțiile publice care nu au deszăpezit trotuarul din fața instituției?”, a spus Stanciu. 

Stanciu: „Ia în calcul Primăria să penalizeze SOMA?”

Mai mult, Stanciu a întrebat dacă municipalitatea ia în calcul ca SOMA să fie penalizată pentru felul în care a deszăpezit orașul. Potrivit acestuia, la câteva zile de la ninsoare, trecerile de pietoni erau acoperite cu zăpadă înghețată. 

„Poliția Locală se gândește să penalizeze SOMA? Toate trecerile de pietoni din Sibiu au fost înghețate, acoperite cu zăpadă înghețată. Și să vrei să te deplasezi pe jos, riscul să ajungi să cazi este foarte mare. Primăria are în vedere măsuri cu privire la acest mod defectuos de deszăpezire? De la Scandia și până pe Calea Gușteriței, deși a nins sâmbătă, prima mașină am văzut-o acolo abia marți, miercuri. Toată Calea Gușteriței a fost un patinoar și nu numai, ci și zonele dintre blocuri. (…) Poate arătam cu degetul când spuneam că operatul anterior, cu mașinuțe foarte mici, curăța străzile. Dar se pare că a fost mai curat orașul înainte decât în prezent”, a adăugat consilierul. 

Bokor: „Dacă nu s-a curățat în totalitate, lucrarea nu a fost achitată”

Viceprimarul Sibiului i-a transmis lui Stanciu că va formula un răspuns detaliat, dar, până atunci, poate spune că, în momentul în care s-au depistat trotuare necurățate conform, nu s-a mai făcut plata către SOMA. „Pot să confirm că au fost în permanență în teren inspectorii de salubrizare și, de fiecare dată când s-au constatat neconformități, dacă nu au fost curățate în totalitate trotuarele sau trecerile, aceste lucrări nu au fost achitate și s-au solicitate intervenția din nou”, a spus Corina Bokor. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Pai cum se poate dna.Bokor sa ne dati asemenea explicatie ?!!! Cum mai indrazniti sa ne raspundeti asa ??? In loc sa luati masuri sa nu se repete aceste probleme majore ( si spun majore pt. ca se putea intampla oricand un accident mortal din cauza acestei neglijente) si atunci ati fii venit sa ne spuneti ca nu s-a achitat ce nu s-a efectuat si cam atat ?! Oare aceasta este pb. cetatenilor … cati bani incaseaza Soma ??sau ca ei si-au luat un angajament pe care nu il pot indeplinii ..oare trebuie sa se intample ceva rasunator de grav ca sa vada cineva asta si efectiv sa fie luate masuri ??… este totusi un contract la mijloc in care au anunite obligatii !! Pai daca asa vedeti dvs. solutionarea acestei probleme nici nu ne miram ca se dezapezeste si asa la acest nivel , pe modelul “ Dorel “ cum am vazut in n videouri cu galetile cu sare ! Bine ca au dat un covor de sare la 5 grade celsius …atunci au ajuns in tot orasul .. au putut .. au avut utilaje suficiente … da .. ca sa le decontati “ serviciile “ am inteles acum ! Trist !